Doar Proat Lub

Een dag doorgebracht zonder het zien of horen van schoonheid, zonder het overdenken van een mysterie of het zoeken naar waarheid, is een verloren dag.

-Lewis Mumford-

Archief 2012-2014

Een dag doorgebracht zonder het zien of horen van schoonheid, zonder het overdenken van een mysterie of het zoeken naar waarheid, is een verloren dag.

                                                                                                           -Lewis Mumford-

Christenen voor Jezus

Leven en laten leven. Een ieder z’n ding laten doen zolang je daar een ander niet mee lastig valt. Prima, natuurlijk, helemaal mee eens maar af en toe zakt m’n broek toch wel flink af van sommige mensen. Ik bedoel, zet een rare hoed op, trek een rare jurk aan, bedek je gezicht, laat je baard staan, laat vlechtjes groeien, zet een stip op je voorhoofd, kruip een trap op, zeg 1000 Weesgegroetjes maar de grootste ergens van willen zijn, of de grootste willen hebben, komt op mij altijd over als compensatie voor tekortkomingen in de onderbroek.

De stichting Christen Voor Israel heeft het geweldige plan opgevat om de grootste Menorah ter wereld op Urk te plaatsen. Je vraagt je misschien af wat een Menorah nu eigenlijk op Urk moet doen, aangezien Urk, zo ongeveer, het meest Christelijke dorp ter wereld is en de Menorah toch echt een symbool van het Judaïsme is. U weet wel, de godsdienst van dat koppige woestijnvolkje dat niets moet weten van de belangrijkste figuur uit het christendom, namelijk Jezus… Een beetje vreemd dus dat ze een dergelijk symbool op Urk plaatsen. Helemaal als je bedenkt dat dit ook nog in de vorm van een David ster gebeurd, een vijfpuntige hexagram dat op zich weer een occult en vrijmetselaarssymbool is.

Veel Urkers, die een keer van de “Slikhoogte” aflopen wanen zich Mozes die van de Sinai neerdaalt, maar waar komt die liefde voor Israel en Joden nu eigenlijk weg? Op Urk wonen namelijk helemaal geen Joden. Misschien dat ze daarom ook zo geliefd zijn want je kunt dan makkelijk een ideaal beeld van een groep neer zetten. Er wonen wel aardig wat Moslims op Urk maar die zijn een stuk minder geliefd en niemand zal het in zijn botte hoofd halen om het grootste Moslim symbool van de wereld op Urk te plaatsen. De kans om toch wat Joods inwoners op Urk te krijgen lieten we overigens door onze handen glippen toen de pedo Rabbijn met zijn volgelingen onlangs door Nederland zwierf en naarstig op zoek was naar onderdak. Een gemiste kans.

 

Misschien heeft het te maken met de kinderboekjes over de Tweede Wereld Oorlog, die in christelijke kringen nogal populair zijn. De Tweede Wereld Oorlog was voor veel Protestanten hun finest hour, ondanks dat er maar bitter weinig Nederlanders daadwerkelijk in het verzet zaten. Deze christelijke oorlogsboekjes werden op Urk verslonden, voeg daar een mix van Ajax, 500 Holocaust films en een vreemd soort theologie aan toe, et voila, een idolate Joden verering was geboren. Toch vreemd aangezien Jezus in de bijbel aangeeft weinig op te hebben met Joden en een van de grondleggers van het Protestantisme, Maarten Luther, ook weinig op had met zijn Joodse medeburgers. In zijn traktaat, “Joden en hun leugens”, uit 1543 stelt hij dat Joden niet tussen Christenen mogen wonen, dat rabijnen niet mogen preken, dat hun geschriften en scholen vernietigd moeten worden, dat ze geen bescherming van de wet hebben en verplicht aan het werk gezet moeten worden.

Volgens mij heeft de rare affectie die Urkers voor Joden hebben meer te maken met haat voor Moslims dan liefde voor Joden. Ze zien, denk ik, Israel als een soort Asterix en Obelix dorpje in vijandelijk moslim gebied en associeren zich daarom met de zogenaamde underdog die allang geen underdog meer is maar meer de pestkop, geholpen door grote broer Amerika, van het schoolplein.

Als Urkers eens echt zouden weten hoe veel Joden over bijv. Jezus denken, zouden ze wel anders piepen. Zo staat in de Talmoed te lezen dat Jezus in de hel wordt gekookt in uitwerpselen (Gittin 57a). Tja, misschien dat die Rabbijn dat eens kan voorlezen bij de grote onthulling van dit Joodse symbool. Ook is het goed te weten dat evangeliseren niet is toegestaan in Israel.

Je kan natuurlijk zeggen dat het mooi is dat christenen en Joden na eeuwen van wederzijdse haat, pogroms en de moord op miljoenen Joden, door Christelijke volken tijdens WO2, elkaar nu in de armen sluiten maar ik blijft het toch een hypocriet spektakel vinden omdat ze elkaar uiteindelijk af wijzen. Een Jood moet Jezus als zijn verlosser zien en een christen moet Jezus los laten om het Judaisme te volgen. Ik denk dat al dit hypocriete gedoe uiteindelijk dus meer met een gezamenlijke vijand, de moslims dus, te maken heeft dan een oprechte liefde voor elkaar…

Misschien is het een goed idee als er op Urk een aantal christenen zich verenigen in een actie groep genaamd : christenen voor Jezus, aangezien die laatste persoon er zeer bekaaid afkomt bij de mensen die binnenkort de grootste hexagram van de wereld op Urk gaan plaatsen.
Als echte christenen en volgelingen van Jezus kunnen ze dan gaan protesteren tegen het plaatsen van een heidens en anit-christelijk symbool in ons christelijke dorp...
Mein Kampf en de Bijbel

“Er zijn ergere misdaden dan het verbranden van boeken. Een daarvan is ze niet lezen.”

                                                    -Joseph Brodsky-

Vorige week kwam er met de uitspraak, over de verkoop van Mein Kampf door een Amsterdamse galeriehouder, door een Nederlandse rechter, een einde aan een periode waarin dit boek in Nederland niet verkocht mocht worden. Vanaf nu zal de verkoop min of meer gedoogd worden.

Bij Pauw kreeg dit onderwerp ook aandacht. Er waren drie gasten van wie er niet een Mein Kampf had gelezen. Op zich vreemd natuurlijk want het lijkt me toch handig dat je eerst een boek leest voordat je er een oordeel over geeft. Maar goed, kennis van zaken is in Nederland niet altijd een voorwaarde om als expert in de media te verschijnen.

Op zich ontstond er wel een interessante discussie aan tafel, want in hoeverre is Mein Kampf nu eigenlijk uniek en waarom zou het dan verboden moeten worden. Gert Jan Segers van de CU moest even flink slikken toen zijn geliefde Bijbel en later ook de Koran werden vergeleken met Mein Kampf.

Daar staan immers ook heel veel teksten in die oproepen tot haat en geweld tegen anders denkenden en andere volken.

De bloed en bodem ideologie van Hitler was voor veel Duitsers een positieve uitweg voor het Communisme en de economische problemen die ontstonden na de Eerste Wereld Oorlog maar resulteerde natuurlijk uiteindelijk, ook mede door het wanbeleid van de geallieerden, in de Tweede Wereld Oorlog en zo’n 80 miljoen doden.

De monotheistische ideologieën die voortkwamen uit de religies van het midden oosten, het christendom, het Judaïsme en de Islam, hebben ook voor miljoenen slachtoffers gezorgd. Natuurlijk kan je nog twisten of die godsdienst oorlogen en het religieus terrorisme, niet meer de schuld zijn van groeperingen die misbruik hebben gemaakt van de religieuze gemeenschappen maar dan nog valt een zekere verantwoordelijkheid niet te ontkennen. In de Bijbel staan prachtige teksten en verhalen, vol liefde en wijsheid maar daarnaast staat de Bijbel ook vol met ontzettend wrede en haatdragende teksten.

Laten we nu eens kijken wat teksten er allemaal in de Bijbel staan die de Mein Kampf vergelijking van Spong rechtvaardigen.50.070 mensen werden vermoord omdat iemand in de Ark des verbonds gluurde. (Samuel 6:19)

3000 mensen werden vermoord omdat ze niet aan de kant van God stonden. (Exodus 32 26-28)

24.000 mensen werden gedood door een plaag omdat er een gemengd huwelijk was ontstaan. (Numeri 25 6-9)

500.000 Israëlieten werden gedood, doordat God aan de kant van Judah stond. (2 Kronieken 13 15-18)

1000.000 Ethiopiers werden gedood met hulp van God (2 Kronieken 14 8-12)

23.000 mensen werden op 1 dag gedood vanwege seks voor het huwelijk (1 Corinthiers 10 8)

70.000 Israëlieten werden gedood omdat David een volkstelling liet doen (1 Kronieken 21 1-14)

14.950 werden gedood omdat ze tegen het oordeel van Mozes en Aaron ingingen (Numeri 16-35)

185.000 Syriers omdat ze God bespotten (Jesaja 37 1-36)

90% van iedere gemeenschap als ze God verlaten (Amos 5 1-3)

Alle mensen, op 1 gezin na (Genesis 6 5-7:22)

Moord op homoseksuelen is toegestaan. (Leviticus 20 13)

Gehandicapten mag je discrimineren. Ze mogen het altaar van God niet naderen. Ze mogen uit de gemeenschap verwijderd worden en een man met verminkingen aan zijn geslacht mag niet in het huis van de Heere komen. (Leviticus 21 17 21) (Numeri 5 1 3) (Deuteronomium 23 1)

Je eigen kind vermoorden mag als ze je vervloeken, ze je aanmoedigen een ander geloof aan te hangen of vermoord wordt in de naam van Jezus. (Exodus 21 17) Deuteronomium 12 6-10) (Mattheus 10 21-22)

Verkrachting mag als het krijgsgevangenen zijn, het vrouwelijke slaven zijn of een vrouw is die je wilt trouwen en er voor betaald aan je toekomstige schoonvader. (Deuteronomium 20 13-14) (Leviticus 19 20-22) Deuteronomium (22 28-29)

Homoseksualiteit mag als je een favoriet van God bent en je veel vrouwen hebt naast je vriend. (Romeinen 1 26-27)

Je mag iemand doden als het om een heks, een vreemdeling of een verkrachtte maagd uit de stad gaat. (Exodus 22 18) (Numeri 3 38) (Deuteronomium 22 23-24)

Een man die een homo seksuele relatie heeft met een andere man moet ter dood gebracht worden.

(Leviticus 20 13)

Zo zijn er nog tientallen teksten te noemen in de Bijbel die de vergelijking van Spong rechtvaardigen. Natuurlijk, de Bijbel op een dergelijke directe manier lezen, zonder de culturele achtergrond en de tijdgeest daar in mee te wegen, is niet al te snugger maar er zijn miljoenen Christenen die de Bijbel van kaft tot kaft als het woord van God zien en met allerlei teksten uit de Bijbel, bijv. homoseksualiteit afwijzen en andersdenkenden de mond snoeren.

Mein Kampf is een saai boek en het staat vol met haat tegenover internationalisten, communisten en Joden maar dat is denk ik geen reden om een boek te verbieden. Het feit dat Mein Kampf als enige boek in Nederland verboden is zegt iets over de manier waarop wij de Tweede Oorlog beleven en het feit dat Nederland door haar lakse en coöperatieve houding veel Joden naar de kampen heeft laten afvoeren en het schuldgevoel daarover. Heel begrijpelijk misschien maar het is een nogal exclusieve manier van het kijken naar geschiedenis, aangezien de boeken van Marx, Lenin, Tolstoy en Mao wel gewoon te verkrijgen zijn en het communisme verantwoordelijk is voor nog veel meer doden dan het fascisme.

Door censuur maak je boeken alleen maar krachtiger, het wordt spannend om zo’n boek toch te lezen en in je achterhoofd ga je denken, als je een beetje antiautoritair bent, dat de inhoudt van het boek blijkbaar toch een bepaald waarheidsgehalte heeft.

 

“Als je een man z’n tong er uit trekt, bewijs je nog niet dat hij een leugenaar is, je verteld de wereld dat je vreest wat hij te zeggen heeft”

                                                     -George R.R. Martin-


Urker Alles Mag Weekend

(waarschuwing: dit stuk staat vol met generalisaties)

“Een van de meest laffe dingen die mensen doen, is de ogen sluiten voor feiten”

                                             -C.S. Lewis-

“Het enige wat nodig is voor de overwinning van het kwaad, is dat goede mensen het negeren en niets doen”

                                                      -Edmond Burke-

Toen ik nog in de puber zat in de jaren 80/90 van de vorige eeuw, kon ik altijd enorm genieten van Rembo & Rembo. Daarin zat ook een item over de familie “Mag Dat”. De familie “Mag Dat” beeldde dan nogal ongebruikelijke situaties uit om vervolgens een opvoedkundig oordeel te vragen aan de heren Rembo&Rembo.  Meestal was dat oordeel precies het tegenovergestelde van wat je normaal gezien zou verwachten, wat dat betreft zou het zo een Urker gezin kunnen zijn.

Urkers hebben een zekere wetteloosheid in zich. Het zal een buitenstaander misschien vreemd in de oren klinken dat Urkers, waarvan zo’n 94% naar de kerk schijnt te gaan, niet zo erg van regeltjes houden, maar toch is het zo. Die wetteloosheid komt denk ik voort uit de eiland cultuur, waarbinnen we gewend waren onze eigen boontjes te doppen en daarnaast de aard van het ruige vissersbestaan. De visserij eist toch een zekere mate van onverschilligheid en stoerheid. Niet te veel nadenken, niet te veel piekeren. Gewoon doen. Voor het laatste restje twijfel en angst hadden de meeste Urkers dan nog wel vertrouwen in God.

Die eiland cultuur zien we bijv. ook terug op Sicilië. Die wetteloosheid en het regelen van zaken binnen de eigen familie en groep, zien we daar in een heel ernstige vorm terug, die uiteindelijk geresulteerd heeft in de “Cosa Nostra”, “Onze Zaak”. Ook de maffia heeft hele nauwe banden met het geloof en de cultuur waar ze uit voortkomen.

Nu zou ik natuurlijk enorm overdrijven om Urk daadwerkelijk met Sicilië te vergelijken. Gelukkig is het op Urk nog kinderspel vergeleken met de uitwassen van corruptie, afpersing en moord die daar aan de orde van de dag zijn.

Toch kan ik wel enigszins een link maken. Op Sicilië bestaan twee rechtstaten naast elkaar en dat zie ik op kleine schaal ook op Urk terug. Op Urk zien we meer en meer dat er twee werelden zijn. De illegale en de legale en misschien in het verlengde daarvan: de kerkelijke Urker en de werkelijke Urker.

 

O.a. het barretjes gedoogbeleid van onze gemeenteraad heeft een soort betonrot veroorzaakt in onze Urker rechtsstaat. Dat gedoogbeleid is de laatste jaren de spuitgaten uitgelopen. In het verlengde daarvan zien we nu met de vuurwerk terreur hetzelfde ontstaan. Gemeenteraadsleden die een beetje popi jopie doen, het negeren, er om lachen en het zelfs goedkeuren als het maar binnen de perken blijft. Ondertussen vergeten ze dat ze een rechtsstaat vertegenwoordigen die door hun laffe houding steeds verder afbrokkelt. Ze hebben niet in de gaten dat door hun manier van politiek bedrijven de jeugd steeds meer de boodschap krijgt dat ze het allemaal niet zo nauw hoeven te nemen met de wet. Barretjes, scooters, vuurwerk, alcohol, drugs, het ligt allemaal in het verlengde van een slap gemeentebeleid dat weigert op te treden tegen mensen die de wet overtreden. Erger nog ze kunnen niet optreden omdat ze dan het falen van hun eigen schijnheilige praatjes moeten toegeven. Ze moeten dan erkennen dat ze met hun horeca beleid al 30 jaar achter de feiten aanlopen. Tja, als je nu die barretjes dicht zou gooien, dan heb je pas echt een probleem.

Hoe dom of laf moet je zijn om die problemen niet te willen zien en ze maar voor je uit te schuiven? Het overgrote deel van de Urker jeugd (en veel volwassenen) wil nu eenmaal feesten en beesten. Of de kerk en politiek dat nu leuk vindt of niet. Dat is een feit. Dat feit kan je negeren of je kan er wat mee doen om op die manier problemen te voorkomen. Helaas is de Urker gemeenschap zelf natuurlijk debet aan dit hele verhaal. Ik bedoel, als je tegen je eigen levensstijl in, toch gewoon maar SGP en Hart voor Urk blijft stemmen dan moet je natuurlijk ook niet gaan lopen zeiken. Die partijen stoppen nu eenmaal graag met de Bijbel in de hand de kop in het zand.

Die vreemde mentaliteit, waardoor veel Urkers tegen hun eigen belangen en leefstijl stemmen, is natuurlijk bizar. Hoe kan het toch dat Urkers zo extreem zijn? Zijn Urkers een soort Marokkanen? Komt het door de strenge godsdienstige opvoeding dat ze, buiten de deur, vaak zo grenzeloos zijn? Hoe kan het dat in het meest kerkelijke dorp van Nederland, zoveel gezopen wordt, zoveel vuurwerk de lucht in wordt geknald, zoveel scooter overlast is? Kunnen Urkers niet opvoeden? Zit het in de genen? Of komt het door de grote gezinnen?  Schop de kinderen naar buiten en laat ze daar rotzooi trappen, dan hebben de ouders er zelf geen last van.

Misschien wordt het tijd voor een “Alles Mag Weekend”op Urk om de druk even van het vat te halen. Het valt ook niet mee om je het hele jaar aan al die regeltje te houden. Gij zult dit niet, gij zult dat niet, daar word je natuurlijk ook een beetje opstandig van. Voor de buitenkerkelijke mensen is het al moeilijk genoeg om zich aan al die wettelijke regeltjes te houden, laat staan dat je dan ook nog al die extra regeltjes van de kerk, voor je kiezen krijgt. Veel Urkers zijn zwaar gefrustreerd door al die regeltjes en kunnen daardoor geen rekening meer houden met andere mensen. Het wordt ze allemaal teveel.

Een keer per jaar een “Alles Mag Weekend” is dan misschien de oplossing. Net als de katholieken, hun carnaval hebben, krijgen wij onze “Alles Mag” periode.  Wil je lekker bezopen, naakt over straat lopen en een vuurpijl uit je kont de lucht in knallen. Doe maar lekker, dit weekend mag alles. Dan kunnen de “normale” Urkers even een weekendje naar Landal Greenparks en dan gaan we na het “Alles Mag Weekend” weer gewoon lekker normaal doen. Dan zijn de “Tokkies” hun stress een beetje kwijt, dan kunnen onze kerkende medeUrkers even lekker uit hun dak gaan met seks, drugs, drank en rock en roll (de boog kan immers niet altijd gespannen staan), zodat ze daarna weer lekker in de pas van dominee kunnen meelopen.

Doen we gelijk wat illegale straatraces met auto’s, motors en scooters, een stierenrace, net als in Pamplona, door het oude dorp, aalscholvers jagen op de haven en verplassen vanaf de vuurtoren.

Dat moet, dan samen met Koninginnedag en Oud en Nieuw, toch genoeg zijn om als Urker de rest van het jaar normaal mee te kunnen draaien in een rechtsstaat waar je rekening met elkaar houdt?
De Waarheid

 

“Wat is de waarheid? Voor de massa, dat wat ze continu lezen en horen”

                                             -Oswald Spengler-

 

“De grote vijand van de waarheid is meestal niet de leugen, opzettelijk, bedrieglijk en oneerlijk, maar de mythe, vasthoudend, overtuigend en onrealistisch. Vaak houden we vast aan de clichés van onze voorgangers. We toetsen alle feiten op een aantal voorgekauwde interpretaties. We hebben vaak een mening zonder ergens over na te denken”

                                                             -John F. Kennedy-

                                                                          
We leven in een rare wereld, vol tegenstrijdigheden. Soms valt er voor de argeloze toeschouwer geen touw meer aan vast te knopen. Natuurlijk heeft “de waarheid” nooit bestaan. Voor ieder persoon en vanuit ieder standpunt is die waarheid weer anders. Dat heeft o.a. Einstein met zijn relativiteits theorie al aangetoond. Voor de een, die op een perron staat en een trein voorbij ziet komen, gaat die trein supersnel, terwijl een trein, die door een persoon vanaf een afstand wordt bekeken en dezelfde snelheid heeft, als langzaam ervaren kan worden. De waarheid is dus ook relatief en afhankelijk van de beschouwer.

Voor veel mensen is de waarheid, dat wat door de gevestigde media naar buiten wordt gebracht. Ze verdiepen zichzelf niet verder in zaken maar vormen een mening, puur gebaseerd op wat hun in de massa media vertelt wordt.

Ik zie dat dagelijks om me heen gebeuren. Mensen, die wel een hele stellige mening hebben maar van de hoed nog de rand weten. Voor veel van deze mensen voelen die meningen veilig aan en ze willen eigenlijk alle meningen die hun veilige coconnetje bedreigen, het liefst zo ver mogelijk van zich af houden.

Er zijn ook mensen, die een bepaalde stelling innemen en zich, qua informatie voorziening, puur eenzijdig richten op de bevestiging van de al vooringenomen mening.

Uit eigen ervaring, kan ik zeggen dat 80% van de mensen thuis horen in de bovenstaande groepen.

Ga je de discussie aan over  de moord op JFK, 11 september 2001, MH-17, de bijbel, de EU of Israel, dan blijkt keer op keer dat de meeste mensen totaal geen enkele feiten kennis bezitten over de discussie waarin ze een hele stellige mening naar voren brengen. Het lijkt mij persoonlijk toch slimmer om in een discussie, over een onderwerp waarin je niet echt thuis bent, wat minder hoog van de toren te blazen en een neutrale positie in te nemen. De mening van de meeste mensen is alleen maar gebaseerd op emoties en de bescherming van de eigen cultuur en achtergrond.

Het is nog niet eens een kwestie van slim of dom. Het zijn vaak mensen met een universitaire opleiding, die in onze maatschappij als slim worden beschouwd, die totaal niet open staan voor meningen en zaken die buiten de norm vallen. Het is een kwestie van “open minded” zijn. Je verstand moet, zoals Frank Zappa zei, net als een parachute openstaan anders werkt het niet.

Het gevaar, met de schapen mentaliteit van 80% van de bevolking, is dat mensen zeer makkelijk te bespelen zijn.

Je zag dat heel goed terug  rondom het MH-17 drama. Mensen worden bespeeld door de overheid, er worden vijanden gecreëerd. De wereld bestaat plotseling alleen nog maar uit goede en slechte mensen. Over de rug van de slachtoffers proberen de politici politieke doelen te bereiken. Mensen horen in de media dat Poetin en Rusland de boosdoeners zijn. Als je ze dan een ander scenario voorhoudt, reageren ze vaak emotioneel en lacherig. De media zegt immers, dat Poetin de schuldige is, dan is dat ook zo. De persoon die zich in de zaak heeft verdiept, feiten en omstandigheden kent, is op dat moment een ongeloofwaardig aluhoedje geworden. Er bestaat immers maar 1 waarheid en het aluhoedje bedreigd de consensus van de massa.

Er zijn miljoenen mensen op deze wereld die heilig geloven in een wereldbeeld waarin de Amerikanen de goede, christelijke mensen zijn, die met de beste vredelievende en democratische bedoelingen, hun soldaten over de wereld sturen ter eer en glorie van de mensheid. In dat wereld beeld zijn Russen, communisten, moslims en alles wat niet in het westerse liberale vrije markt systeem gelooft de vijand en daarom per definitie slecht. Een zwart wit wereld. Iedereen met een klein beetje interesse in de geschiedenis van de afgelopen 100 jaar, kan dat beeld, zonder al te veel moeite, onderuit halen.

Erkennen dat ieder mens, iedere regering, ieder land, ieder bedrijf, ieder ras, iedere cultuur, ieder geloof, bepaalde belangen dient, puur egoïstische belangen, belangen van macht en geld, zou al een stap in de goede richting zijn.

Erkennen dat er in een conflict altijd meerdere partijen schuldig zijn. Actie is reactie.

Erkennen dat er meerdere manieren zijn om het leven te beschouwen, dat er miljarden mensen zijn die allemaal de waarheid in pacht denken te hebben. Dat er honderden culturen en religies zijn die zich allemaal een mening hebben gevormd over het leven en het ontstaan van het leven op deze aarde en dat er binnen die honderden culturen en religies vele overeenkomsten zijn. Als iedere Atheïst, Christen, Moslim, Agnost, Jood, Boedhist, Hindoe of wie dan ook nu eens beseft dat ieder mens in de kern, gemiddeld genomen, precies hetzelfde is en dezelfde verlangens heeft dan zou de wereld er denk ik een stuk beter uit zien.

Iemand die dat ook donders goed begreep was John F. Kennedy. Hij begreep dat de weg die de V.S. was ingeslagen na de Tweede Wereld Oorlog een doodlopende weg was. Als ik zijn Commencement toespraak beluister, van juni 1963, sla ik bijna achterover van het begrip dat hij toont voor zijn vijanden en van de openheid en wijsheid die hij ten toon spreidt. Als je deze toespraak beluistert, waarin hij ondermeer oproept om de wapenwedloop te staken en daarbij ook zeer kritisch is tegenover de Amerikaanse wapenindustrie en je legt de toespraak, die hij hield over de geheime genootschappen in de V.S., er naast, dan begrijp je meteen waarom deze man zoveel vijanden had binnen het Amerikaanse establishment. Natuurlijk had hij zijn fouten en was hij als president verantwoordelijk voor genoeg ellende maar ik kan me niet indenken dat een president in deze tijd met zo’n boodschap van vrede op de proppen zou komen.

Midden in de Commencement toespraak van 1963 zegt hij:

“Als we onze meningsverschillen niet kunnen oplossen, kunnen we in ieder geval ons in zetten voor verscheidenheid is deze wereld. Uiteindelijk komt het hier op neer, dat wat ons verbindt is dat we allemaal op deze kleine planeet wonen. Dat we dezelfde zuurstof ademen. Dat we ons allemaal inzetten voor de toekomst van onze kinderen en dat we allemaal sterfelijk zijn”

                                     -John F. Kennedy-
Wordt Urk een Tokkie dorp?

“Ach man, je binnen toch zelf ok jonk ewest” of “dat ding ik zelf vroeger ok”  zijn veel gehoorde kreten dezer dagen op Urk.

Daar zit natuurlijk wat in, want zijn we niet allemaal jong en dom geweest? Ik heb zelf vaak genoeg in beschonken toestand over Urk gelopen en ben ook wel eens in aanraking met drugs gekomen maar moet ik dat dan maar allemaal goed vinden als mijn eigen kinderen dat ook gaan doen?  Heb ik niet de verantwoordelijkheid als ouder om dat in goede banen proberen te leiden?  Niet alles klakkeloos verbieden natuurlijk maar meedenken met je kind en bijsturen waar dat nodig is.

Moet je als ouder, als je weet dat je kind met vuurwerk, half Urk uit z’n slaap houdt, dat allemaal maar leuk en aardig vinden onder het mom van “je binnen toch zelf ok jonk ewest”

Om samen te leven in een maatschappij moet je jezelf kunnen verplaatsen in ander mans schoenen. Je moet dus kunnen bedenken dat anderen niet op vuurwerk zitten te wachten om 1 uur s’nachts. Er zijn mensen met huil baby’s, mensen met honden, mensen die op sterven liggen, mensen die ziek zijn, ouderen die slecht slapen, mensen die s’ochtends weer vroeg naar hun werk moeten etc. Het klinkt je als puber misschien vreemd in de oren maar er zijn miljarden mensen op deze wereld die s'nachts graag rustig slapen.

Als nou iedereen maar wat aan gaat rommelen, zonder zich aan regels te houden dan wordt het toch een grote klere bende. Er zijn niet voor niets regels als het om vuurwerk en geluidsoverlast gaat. Die zijn er om er voor te zorgen dat we, zoveel mogelijk, in vrede met elkaar kunnen samen leven.

Helaas is het aantal tokkie ouders op Urk sterk aan het toenemen. Ouders, die weigeren hun rol als opvoeders op zich te nemen en denken dat als ze een keer NEE tegen hun kind zeggen, dat ze dan geen goede ouders zijn. In de praktijk komt dat neer op pure dommigheid, luiheid en onverschilligheid. Wat hebben wij met een ander nodig?  We maken toch zelf wel uit wat we doen? Tja, dat zou kunnen, maar dan moet je niet in een dorp of stad gaan wonen maar ergens in the middle of nowhere.

Je kan het die kinderen niet kwalijk nemen. Hun puber hersenen zijn nog niet volgroeid. Een gemiddelde puber heeft immers maar een motto “it’s just me myself and I” en het is daarom misschien teveel gevraagd om ook nog eens aan zijn of haar naaste te gaan denken.

Die hele vuurwerk soap is trouwens aan de gemeente Urk zelf te danken. Die hebben immers destijds een vergunning aan Willem de Boer party service afgegeven omdat ze het leuk vonden om trouwstelletjes vuurwerk aan te bieden.  Dat geknal na een bruiloft rond een uurtje of 11 heeft menig Urker aan het denken gezet. Dat kunnen we dan zelf ook gaan doen. Wederom was, na het brommertjes rijden met Koninginnedag, een achterlijke traditie geboren.

Die traditie duurt nu al een jaar of drie en pas nadat de vuurwerk tokkies ook op zondagavond begonnen te knallen, werden veel Urkers wakker. De zogenaamde Urker zondagsrust werd bruut verstoord. Hoe durven ze. Na drie jaar kwam het eindelijk ook bij de Urker politiek op de agenda. Nu zijn die natuurlijk heel erg voor het pappen en nathouden onder het mom niets mag maar, als niemand kijkt, mag alles. Lang leve de illegaliteit. We moeten als ouders en volwassenen zorgen dat onze kinderen zich kunnen vermaken. Dat hoort ook een goed en realistisch horeca beleid bij van politici die naar de lange termijn durven te kijken, die verantwoordelijkheid op zich willen nemen en zich niet verstoppen achter schijnheilige praatjes en gedoog constructies.

Urk is een mooi dorp met veel mensen die naar elkaar omkijken. Helaas zijn er ook steeds meer onverschillige tokkies die zich nergens wat van aantrekken. Mensen bewust irriteren en lastig vallen is onder de Urker tokkies blijkbaar een eerstgeboorte recht.

“Ach man, wat zit je nou te zeiken, je ewen overal last van”, hoor ik de critici al weer zeggen. Ik ben dan misschien een zeikerd maar ik ben bang dat Urk steeds onverschilliger wordt en daardoor steeds verder afglijd naar een bedenkelijk niveau. Als we Urk leefbaar willen houden dan zullen we ons met elkaar aan bepaalde regels moeten houden en ook durven in te gaan tegen asociale elementen in onze samenleving. Als we als familie, ouders en buren elkaar niet meer durven aan te spreken op asociaal gedrag dan wordt Urk echt een tokkie dorp.
ISIS Zionistisch Complot?

Onlangs was mevrouw Haifi van het nationaal cyber security centrum, zo brutaal  om op twitter de stelling te deponeren dat ISIS gecreëerd was door zionisten. Iedereen viel over haar heen. Wat een onzin. Hoe kon ze ooit zo iets doms zeggen. Niet gehinderd door enige kennis van zaken of historisch besef werd deze mevrouw afgeserveerd door onze media en daardoor ook op social media door de meute.

Zou er misschien ook een kern van waarheid kunnen zitten in haar bewering?

Hebben de V.S. en Israel er belang bij dat hun vijanden met elkaar over hoop liggen? Ja, natuurlijk. Hebben de V.S. en  Israel een staat van dienst als het gaat om False Flag aanvallen, het manipuleren en het tegen elkaar uitspelen van vijanden? Zeer zeker. Niet voor niets is het motto van de Israëlische Mossad “By way of deception” Dus doormiddel van misleiding je doel bereiken.

Ik denk dat ISIS goed valt te vergelijken met een verhaal uit de Joodse folklore. Het verhaal over de Golem. De Golem was een monster, gemaakt van modder en aarde, dat door woorden tot leven gebracht kon worden. In den beginne was het woord en het woord was God. Woorden hebben een zekere scheppings kracht. Bijna alles wat we doen begint met gedachten en woorden. En uit die woorden ontstaat onze maatschappij en wereld.

Is ISIS ook niet een soort Golem. Een monster dat is ontstaan door de acties van de V.S. en Israel of liever gezegd. De acties van zionisten. Misschien moet ik eerst ook maar eens duidelijk stellen wat ik onder zionisten versta. Het zionisme is in mijn ogen een samenwerkings verband tussen westerse joden en christenen, die met verschillende belangen, hetzelfde doel nastreven. Namelijk, controle over de wereld via militaire macht en de media. Daarbij worden religieuze sentimenten van onwetende en onnozele christenen en joden misbruikt door een neo conservatieve bovenlaag die eigenlijk gewoon atheïstisch is.

De Britten en Fransen veroveren het midden oosten, tijdens de Eerste Wereld Oorlog van het Ottomaanse Rijk. In 1916 werd het midden oosten verdeeld middels het Sykes-Picot verdrag.

In 1917 wordt de Balfour verklaring ondertekend door James Balfour, de minister van buitenlandse zaken van Engeland, waarin hij aan de vertegenwoordiger van de zionisten in Engeland, Lord Rothschild, laat weten dat Engeland belooft de Joden een thuisstaat in Palestina te geven.

Sinds er olie is gevonden in de regio rond de Perzische golf hebben vooral Engeland en de V.S. er alles aan gedaan om controle over die regio te krijgen en te houden. Werd met die controle in het achterhoofd misschien ook de staat Israel gecreëerd? Is Israel de wig die een groot Arabisch rijk moet voorkomen?

 

Of die bewering nu wel of niet op waarheid berust is de vraag, feit is dat de westerse landen en vooral de V.S. er vanaf dat moment het volgende beleid gingen voeren: de V.S. zorgt dat er in landen die van strategisch en economisch belang voor de V.S. zijn, een goedgezinde marionet op de troon komt. Zo gauw deze persoon niet meewerkt, is het slikken of stikken. De V.S. zorgt dan voor een revolutie en de bewuste dictator moet zijn biezen pakken of wordt vermoord. Keer op keer zien we deze tactiek terugkomen in vooral het midden oosten en Zuiden en midden Amerika.

De Amerikaanse en Israëlische belangen gaan de boventoon voeren in het midden oosten. De Amerikanen steunen Israel blindelings, zelfs al worden ze zoals in 1954 en 1967 getroffen door false flag aanvallen van Israel. Onder Egyptische vlag worden in 1954 aanslagen gepland op Amerikaanse doelen in Egypte. Deze episode gaat de geschiedenis in als de Lavon affaire. In 1967 wordt het Amerikaanse marine schip, de USS Liberty, aangevallen door Israëlische vliegtuigen onder Egyptische vlag. Resultaat 34 doden en bijna 200 gewonden. De Israëliërs wilden waarschijnlijk op die manier de V.S. nog nauwer betrekken in de oorlog tegen Egypte. President Johnson besloot dit voorval, om onopgehelderde redenen, in de doofpot te stoppen.

In 1953 gooien de V.S. en Engeland via operatie AJAX,  de democratisch gekozen Mohammed Mossadeq van de troon in Iran om hem te vervangen door de Sjah van Perzie. Mossadeq had namelijk de fout gemaakt om de Iraanse olievelden te nationaliseren. Dit tegen het zere been van BP, die tot dat moment voor een grijpstuiver de olie uit de Iraanse grond konden halen.

In 1973 wordt de Amerikaanse dollar aan de verkoop van olie gekoppeld. Het feit dat alle olie nu in dollars moet worden gekocht, geeft de Amerikanen een enorm economisch voordeel.

In de jaren 70 begint ook Europa kennis te maken met terroristische aanslagen door Palestijnen die aandacht voor hun zaak willen en de OPEC landen gingen hun productie beperken vanwege de manier waarop het westen Israel steunde.

In 1979 vallen de Russen, Afghanistan binnen. De V.S. is bang dat Afghanistan het begin is van een veroveringstocht naar het midden oosten en de olie bronnen van Irak, Iran en Saoedi Arabie.

In Iran wordt de Sjah, de lakei van de V.S., van de troon gestoten. De geestelijke leider van Iran, Khomeini, komt aan de macht.

 

In 1980 houdt Jimmy Carter een toespraak voor het Amerikaanse congres waarin hij stelt dat iedere poging, van ieder land, om controle te krijgen over de regio rondom de Perzische golf, door de V.S. gezien wordt als een aanval op de V.S. en dat de V.S. dan keihard terug zou slaan. Deze toespraak zou later bekend worden als de Carter doctrine. Het petro dollar systeem en de stabiele stroom van goedkope olie naar het westen moest gewaarborgd blijven.

Het Irak van Saddam Hoessein wordt als een bondgenoot gezien en wordt bewapend door de V.S. als ze Iran in 1980 aanvallen. Een jarenlange strijdt ontwikkelt zich, die na  bijna een miljoen doden,  in 1988 onbeslist wordt beëindigd

Intussen bewapent de V.S. ook de mujahideen, moslim strijders, die in Afghanistan voor hun broeders tegen de Russen vechten. Osama Bin Laden, afstammeling van een rijke Saoedische familie is een van hun leiders.  De Russen verlaten uiteindelijk in 1987 Afghanistan, het land geruïneerd achter latend. De oorlog heeft aan bijna enkele miljoen mensen het leven gekost. Afghanistan valt na een burger oorlog in handen van moslim extremisten.

In 1989 valt de muur en daarmee ook de macht van de Sovjet Unie. Er worden afspraken gemaakt over een vreedzame terugtrekking van de Sovjet troepen uit Oost Europa. Een van de afspraken is dat het westen belooft dat de oost blok landen niet lid worden van de NAVO.

Saddam Hoessein, de ere burger van Detroit en bondgenoot van de V.S. valt Koeweit in 1990 binnen. Er is al jarenlang een conflict tussen Koeweit en Irak vanwege olie belangen en daarnaast zou Koeweit eigenlijk aan Irak toe behoren. Saddam steunde pro Palestijnse en anti Israel bewegingen en hij kreeg last van grootheidswaanzin. Hij werd daarom een gevaar voor de belangen van de V.S. en Israel en moest daarom van het toneel verdwijnen. Saddam kreeg een ultimatum maar hij weigerde daar aan te voldoen. Het Irakese leger werd met de grond gelijk gemaakt door de V.S. maar ze lieten Saddam aan de macht vanwege de onzekere machtsverhoudingen in de regio. Daarna werden Irak nog jarenlang allerlei sancties opgelegd, die honderdduizenden Iraki het leven kosten.

In 1996 verschijnt het Israëlische  rapport “A Clean Break” met de subtitel “A new strategy for securing the realm” Een studie groep onder leiding van de Amerikaanse jood Richard Perle, die later onder George Bush jr. in de regering komt en Benjamin Netanyahu de huidige minster president van Israel, adviseerde het volgende:

Het zionisme moest weer nieuw leven in worden geblazen. Er moeten nieuwe allianties worden gesmeed met gelijkgestemde geesten en de vijanden van Israel moesten tegen elkaar worden uitgespeeld doormiddel van interne onrust, destabilisatie en het omvergooien van de regimes in Irak, Syrië, Libië en Iran. Er zou een nieuw harder beleid tegenover de Palestijnen moeten komen en Israel zou een nieuwe relatie met de V.S. moeten aangaan, waarbij Israel meer van haar eigen belangen zou moeten uitgaan.

Niet veel later verschijnt in de V.S. het rapport een denktank genaamd PNAC “Project for a new American century” met bijna exact dezelfde doelstellingen als het Israëlische rapport. De belangen van Israel worden vrijwel gelijk gesteld met de belangen van de V.S. Het rapport stelt verder dat een “Pearl Harbor” achtige gebeurtenis nodig is om de Amerikaanse volk zo ver te krijgen dat ze “the war on terror”gaan goedkeuren. Het defensie budget moet flink omhoog geschroefd worden en Saddam Hoessein moet verdwijnen. De PNAC organisatie bestaat voor 80% uit Amerikaanse joden. Richard Perle komt ook hier weer tevoorschijn.

De Amerikaanse media is op dat moment bijna volledig in handen van zionisten. Bijna alle kranten, radio en tv stations zijn in handen van zes mega media bedrijven.  Viacom, Time Warner, Disney, Newscorp, NBC, CBS

 In 1998 laat de CIA vriend Osama Bin Laden, weer van zich horen. Met zijn groep van moslim fundamentalisten is hij nu anti westers en wil hij de aanwezigheid van westerse troepen in het heilige land( Saoedi Arabie) tegen gaan. Er volgen diverse aanslagen o.a. in Kenia. Daar vallen honderden doden door een vrachtwagen bom. Het moslim extremisme dat eerst als een soort dam werd gebruikt tegenover het communisme, wordt nu, nadat de koude oorlog min of meer voorbij is, door de V.S. gezien als het nieuwe grote gevaar.

In 2000 volgt opnieuw een aanslag op de USS Cole, een Amerikaans marineschip 17 Amerikanen komen om.

Dan volgt natuurlijk het evenement dat alles was er na gebeurde mogelijk maakt. Het nieuwe Pearl Harbor. De aanslagen op 11 september 2001. De hele wereld werd een rad voor ogen gedraaid.  Er volgde een internationale nervous breakdown. Logisch nadenken was in eens niet meer mogelijk.

We accepteerden plotseling zaken die normaal gesproken niet te verklaren zijn en  alle natuur wetten tarten. Enkele moslim terroristen, bijna allemaal afkomstig uit saoedi arabie, wisten vier vliegtuigen te kapen. Gelukkig voor hen was er net een enorme lucht oefening aan de gang die het kapen van vliegtuigen moest simuleren en daardoor was het hele luchtbeveiligings systeem van noord Amerika plat gelegd. Twee vlogen er in de WTC 1 en 2. Deze gebouwen storten na een korte brand, in vrije valversnelling in. Een derde gebouw WTC 7 zou, zonder geraakt te zijn door een vliegtuig enkele uren later ook in vrije valversnelling instorten.  Elders vloog een vliegtuig het Pentagon in zonder enige herkenbare vliegtuig delen achter te laten, door een gat wat niet veel groter was dan de voorkant van een vrachtwagen. Gek genoeg waren er alleen maar een paar foto’s van een vuurbal te zien. Een van de best beveiligde gebouwen van de wereld had blijkbaar geen bewakingscamera’s rondom het gebouw. Bewegende beelden zijn in ieder geval nooit vrijgegeven en bewakingsbeelden van omringende gebouwen werden in beslag genomen en niet meer vrijgegeven.

Het laatste vliegtuig stortte neer in Pennsylvania, waar het een zwart geblakerd stuk grond achter liet zonder dat er slachtoffers of wrakstukken te zien waren.

Zo’n drieduizend mensen kwamen om die dag. Vanaf het eerste moment wist iedereen dat Bin Laden de dader was, al is daar nooit bewijs voor gevonden. Vreemd genoeg werden direct alle leden van de Bin Laden familie en enkele Mossad mannen die waren opgepakt in New York, Amerika uitgesmokkeld door de Bush regering.

De wereld stond op z’n kop en de PNAC en Clean Break mensen konden, dankzij die massa hysterie en de roep om wraak, hun plannen uitvoeren. Veel personen uit de PNAC denktank zaten ondertussen in de Bush regering. Wolfowitz, kristol, Perle, Cheney, Abrams, Rumsfeld, Zakheim, Bolton, Zoellick waren PNAC mensen en rest van de regering bestond uit fanatieke zionisten.

De aanval op Saddam, die inmiddels in 2000 zijn doodvonnis had getekend door zijn olie in Euro’s te gaan verkopen, werd geopend in de media. Het Amerikaanse publiek werd wijsgemaakt dat er een directe link was tussen 11 september en Saddam Hoessein. Omdat dit niet direct bewezen kon worden werd daar de claim van massa vernietigings wapens naast gelegd.

Bush sprak over de as van het kwaad, niet toevallig allemaal vijanden van Israel en dreigde dat ieder land moest kiezen voor de terroristen of de V.S. Afghanistan was als eerste aan de beurt omdat daar opleidingskampen voor Al Qaida zouden zitten. Bin Laden werd niet gevonden. Was Bin laden de boeman die door de CIA was gecreëerd om daardoor Amerikaanse belangen in de kaart te spelen?

Irak werd in 2003 veroverd. De eerst daad van de Amerikaanse Jood Paul Bremmer, die leiding moest geven aan de bezettingsmacht, was het terugdraaien van het besluit van Saddam, om de Iraakse olie in Euro’s te verkopen.  De bezetting werd een groot fiasco met een halve burger oorlog en vele honderdduizenden doden tot gevolg.

Vanaf dat moment begon ook de oorlogs retoriek tegenover Libië, Syrië en Iran. De Amerikanen waren een eeuwig durende “War on terror” begonnen. Terreur die ze vooral zelf kweekten door hun buitenland beleid in het midden oosten. Steeds meer moslims raakten gefrustreerd door de acties van de Amerikanen en Israëli’s. Vele duizenden onschuldige burgers kwamen om door bombardementen van gevechtsvliegtuigen en drones.

De inval in Irak die zogenaamd voor een democratische kettingreactie moest zorgen, resulteerde in chaos en destructie in het hele midden oosten. De relatie tussen Iran en de V.S was al niet best maar die werd zo slecht dat er gevreesd werd voor een inval in Iran. Khadaffi werd na een revolutie in Libië vermoord. Er ontstond een burger oorlog in Syrië met honderdduizenden doden tot gevolg en overal in het middellandse zee gebied, ontstonden oppositie bewegingen die opriepen tot revolutie.

De personen die het  Israëlische “Clean Break” rapport hadden opgesteld, zullen nog wel eens een sigaar opgestoken hebben na zoveel succes.

Is de opkomst van ISIS dan een zionistische creatie? Dat zou zomaar kunnen. Misschien is het ISIS monster zo groot geworden dat het niet meer te beheersen viel. Misschien is het Soennitische ISIS bewust sterker gemaakt om te dienen als tegenkracht tegen het Sjiitsche Iran.

Ook is inmiddels bekend en bewezen dat de Amerikanen en Israeli’s, terroristische groeperingen infiltreren en daarnaast moslim extremisten proberen aan te zetten tot terroristische daden, om ze dan vervolgens te kunnen arresteren.

In ieder geval kunnen we zeggen dat de V.S. en Israel, door hun buitenland beleid, aan de wieg van ISIS en Al Qaida hebben gestaan. Daar is geen twijfel over mogelijk.

Helemaal niet zo’n rare opmerking dus van die Cyber Security mevrouw.MSM Propaganda

De laatste tijd is weer eens duidelijk te zien hoe onze gevestigde media de nationale opinie opstookt tot (koude)oorlogstemperatuur. De grote kranten en tv opinie programma’s kwaken klakkeloos de staatspropaganda van de NAVO partners na.

Als je een klein beetje het nieuws volgt vanuit verschillende bronnen dan valt je al snel op dat de gevestigde media een soort kleuter is die alles wat hun ouders hun voorschotelen zonder enige kritiek oplepelen. Als ik bijv. Knevel v/d Brink wel eens bekijk dan zie ik dat bijv. Andries Knevel nooit verder komt dan het lezen van de ANP berichten en de kranten en daardoor vaak niets begrijpt van zaken die zich op geo politiek niveau afspelen. Vanwege zijn positie als opinie maker heeft hij denk ik nooit de tijd om zich ergens daadwerkelijk in te verdiepen. Verder geven ze er overduidelijk blijk van dat ze alleen de officiële standpunten van de regering volgen en alles wat daar van afwijkt wordt als complot theorieën weggezet. Het zijn net blinde kleuters die bij de hand genomen moeten worden. Logisch nadenken om van A naar B te komen is er niet bij. Het lijkt wel of dit soort MSM journalisten niet begrijpen hoe de wereld in elkaar zit. Dat er nationale en internationale partijen zijn die bepaalde geo politieke en financiële belangen hebben, lijkt er bij hen niet in te gaan. De wereld bestaat in het wereldbeeld van de MSM journalist alleen uit goede (lees westerse belangen) en slechte (belangen van de rest van de wereld) landen en mensen. Het lijkt er bij hen niet in te gaan dat er ook Christelijke, Atheïstische en Joodse blanke westerse mensen zijn die vanuit pure macht en geld wellust, via lobbyisten en de NAVO hun stempel op de wereld zetten en daarbij dood en verderf zaaien.

Als iemand bij Pauw en Witteman, DWDD of Knevel v/d b Brink begint over de betrokkenheid van de V.S en andere NAVO partners bij aanvallen door extreme moslim rebellen op de regimes van Assad of Khadaffi en de wapenleveranties aan die rebellen, dan staren ze je schaapachtig aan en lijken ze het niet te begrijpen. Vervolgens stappen ze zo snel mogelijk weer over naar een ander onderwerp.

 

Operatie Mockingbird is een goed voorbeeld van het samengaan van media en staats belangen. De CIA gaf in de tweede helft van de vorige eeuw, honderden journalisten van gerenommeerde kranten, geld om de CIA standpunten te ondersteunen in hun kranten. Ik ben er van overtuigd dat dit nog steeds gebeurd. Het is niet voor niets  dat er altijd hoofdredacteuren van gerenommeerde kranten bij de Bilderberg conferenties aanwezig zijn. Ze mogen dan vervolgens natuurlijk niets loslaten over de besproken zaken. Dat geeft in principe al aan dat je als journalist niet deugt.

We zien in onze media nu heel duidelijk een opbouw van oorlogstaal tegenover Rusland. Het begon met de Olympische spelen en de homo rechten. Vervolgens kwam de Krim kwestie en de burger oorlog in Oekraïne en natuurlijk het hoogtepunt het neerschieten van MH17.

Economische sancties en opbouw van de NAVO troepen rond de Russische grenzen, gesteund door het zwart maken van Rusland en Poetin in de MSM.

De wereld is sterk aan het veranderen en het Amerikaanse rijk is aan het afbrokkelen en probeert daarom wanhopig haar positie in stand te houden. Rusland en andere Bric landen zijn bezig zich af te keren van die Amerikaanse macht en de dollar en dat zou de doodsteek betekenen voor de V.S.

De koppeling van de olie aan de dollar, het zogenaamde petro dollar systeem houdt de Amerikaanse hegemonie en economie nog overeind maar dat zal snel afgelopen zijn als meerdere landen hun olie niet meer in dollars verkopen. Irak en Sadam Hoessein zijn er ook achter gekomen dat de V.S. er alles aan doet om het petro dollar systeem in stand te houden, toen Irak in 2000 besloot haar olie in Euro’s te gaan verkopen.

Dat is iets wat onze MSM je niet vertelt. Dat past namelijk niet in het plaatje van de westerse belangen…


 

MH17 een ander perspectief

MH17, een vliegtuig van Malaysia Airlines , is met 298 passagiers, waaronder 193 Nederlanders, neergestort in een oorlogszone in de Oekraïne. Alle passagiers kwamen om het leven. Een verschrikkelijke en tragische gebeurtenis op meerdere fronten. Het zal je maar overkomen.

Een dergelijke gebeurtenis is op meerdere niveaus zeer leerzaam. Ten eerste laat het maar weer eens zien hoe de media werkt. Over de rug van de slachtoffers, werd de dodenlijst tot het laatste druppeltje bloed uitgeperst. 5 Nederlanders, 30, 50,153, 173 etc. Iedere keer weer een stukje breaking news. Verder viel me op dat de westerse pers, eigenlijk vanaf het eerste moment, al wist dat er een raket door pro Russische separatisten was afgevuurd en dat Poetin de schuldige was.  Dat zou natuurlijk best kunnen maar het zou de pers sieren als ze eerst eens onderzoek gingen doen voor dat ze tot dergelijke conclusies komen. De separatisten waren in beginsel niet in het bezit van dergelijke raket systemen en het Oekraïense leger wel. Ook zij zaten met een dergelijke raket installatie op schiet afstand van de MH17. Kwade tongen beweren dat zij wellicht een aanslag wilden plegen op het presidentieel vliegtuig van Poetin, wat ongeveer op dezelfde tijd en vliegroute zou overvliegen. Ook dit laatste verhaal is natuurlijk nog niet bevestigd. De westerse media steunt de V.S. en geeft Poetin de schuld en de Russisch gezinde media gaat er vanuit dat de CIA een False Flag operatie heeft uitgevoerd om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.

Het is nog maar de vraag of het überhaupt een raket was en als dat wel zo was kan het ook een “ongeluk” geweest zijn. Foutje bedankt. Sorry, we dachten dat het een militair vliegtuig was.

Ondertussen zijn er 298 mensen het slachtoffer van dit foutje of anderzijds vuile geo politieke spelletjes.

Opvallend zijn ook de reacties van veel mensen op de social media. Oorlogstaal. We moeten Rusland een lesje leren en mariniers naar het gebied sturen..bla.. bla. Allemaal stoer en vooral dom gelul vanachter de smartphone en laptop. De rechtse rakkers, lees neo conservatieven, zionisten, zogenaamde christenen etc., komen uit hun holen om de spierballen te tonen. Zelf zullen ze nooit geen voet op het slachtveld zetten maar ze zijn niet te beroerd om anderen en de kinderen van anderen naar de frontlinies te sturen.

Het is natuurlijk enorm frustrerend dat deze hele kwestie op deze manier wordt afgewikkeld maar we moeten niet vergeten dat het vliegtuig in een oorlogszone terecht is gekomen. Daar is geen sprake van een soepel werkende overheid, die de zaakjes tot in de puntjes voor elkaar heeft. Daar heerst anarchie, onrust en wetteloosheid. Onze regering heeft met allerlei belangen te maken en kan niet zomaar “even” alles regelen.

Verder valt me ook maar weer eens op dat de ene dode de andere niet is. Logisch natuurlijk. Als iemand overlijdt die dicht bij je staat, raakt je dat veel meer dan bijv. een Papoea uit Nieuw Genua.

Stel er was een vliegtuig met 298 Papoea’s neergestort dan hadden we dat waarschijnlijk voor kennis geving aangenomen. Nu is er sprake van nationale rouw. Dood gaan en oorlog is iets wat bij anderen hoort en niet meer in onze westerse maatschappij thuis hoort. We zijn het meest verzekerde volk van de wereld en nu gebeurd er iets waar we ons niet tegen kunnen verzekeren.

In die zin vind ik het hele verhaal ook nogal hypocriet. In onze naam en met onze steun zijn de laatste jaren vele tienduizenden burgers het slachtoffer geworden van oorlogsgeweld in de eeuwige oorlog voor vrede. De Nederlandse principes zijn meestal ondergeschikt  aan de winsten die gemaakt worden op wapenhandel, het witwassen van geld en de belasting ontduiking via Nederlandse BV’s.  Het buitenland beleid van de V.S. wat wij gesteund hebben, omdat onze Multi nationals daar ook van profiteren, heeft er voor gezorgd dat het hele midden oosten met elkaar overhoop ligt en de zogenaamde war on terror heeft alleen maar voor meer haat en terreur gezorgd. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben absoluut geen fan van Moslims, ik zie ze liever vertrekken dan komen in Nederland, maar ik kan wel heel goed begrijpen dat het beleid van de laatste jaren, enorm veel haat heeft gezaaid bij Moslims. De V.S. vertegenwoordigd in de ogen van veel Westerlingen het “goede”. Wie dat gelooft wil ik graag nog een brug verkopen. Een dergelijke visie geeft geen blijk van enige historische kennis. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Rusland, China etc. lieve jongetjes zijn, integendeel, maar het Disney verhaal van de goede Amerikanen is echt een sprookje.

Nu zijn Nederlanders zelf het slachtoffer geworden van oorlogsgeweld en nu is de wereld natuurlijk te klein. Zogenaamd in naam van de familie van de slachtoffers, schreeuwen veel mensen verontwaardigd om wraak en gerechtigheid. De gemiddelde Nederlander ligt echter geen seconde wakker van de vele tienduizenden burgerslachtoffers die in onze naam zijn gestorven als zogenaamde “collateral damage”. Gestorven voor de goede zaak in de strijd tegen “terreur”. Het kan verkeren.

De Urker beerput en doofpot

Als we de kwestie rondom de financiële problemen van het Berechja college, zo in ogenschouw nemen dan  kunnen we toch wel stellen dat er op Urk een fundamenteel probleem is qua financieel toezicht, vriendjes politiek en het verkwanselen van gemeenschapsgeld.

In een dorp als het onze moeten we ons er van bewust zijn dat veel mensen die de politiek in gaan of ander bestuurlijke functie vervullen, vaak zeer vatbaar zijn voor corruptie. Het is natuurlijk verleidelijk om in een bepaalde functie even wat inside informatie door te spelen naar een familielid die een bouwbedrijf heeft of het een en ander zo te sturen dat een bevriend persoon er met de opdracht vandoor gaat. Ons kent ons. Al jaren gaan de geruchten op Urk over de wel erg nauwe banden van bepaalde politieke figuren en bepaalde bouwbedrijven. Ook  in de zaak van het Berechja college lijkt het er sterk op dat het een en ander niet is goed gegaan. De bouwprojecten zijn aan een bouwbedrijf gegund, terwijl dit volgens de EU richtlijnen openbaar aanbesteed had moeten worden.

In die zin is er natuurlijk maar een hoofdverantwoordelijke aan te wijzen voor dit fiasco en dat is het bestuur van het Berechja. Zij hadden deze gang van zaken nooit toe moeten staan en in een eerder stadium in moeten grijpen.

Als je de zaak zo van een afstandje bekijkt dan lijkt het er ook op dat de politieke betrokkenen de zaak mooi over de verkiezingen hebben heen getild. De verantwoordelijke wethouder heeft inmiddels ander werk en nu het WK begonnen is en Nederland goed bezig is hoor je er ook bijna niemand meer over.

Natuurlijk is prioriteit nr 1 dat het Berechja college gewoon kan blijven bestaan en  dat er een goed aanbod van onderwijs op Urk is maar daarnaast wordt het eens tijd om de procedures rondom bouwprojecten op Urk eens wat meer corruptie “proof” te maken. Politici die meerdere belangen in zaken hebben gewoon uitsluiten van die besluitvoering. Zaken goed , zwart op wit vastleggen. Transparant zijn en geen achterkamertjes politiek. Op die manier voorkom je een hoop gezeur en problemen.

Ambtenaren moeten ook veel eerder aan de bel trekken, omdat zij vaak een veel beter overzicht hebben dan politici die na een paar jaar weer van het toneel verdwijnen.

Deze praktijken zijn natuurlijk niet uniek voor Urk. We zien meer en meer corruptie en fraude binnen alle geledingen van de Nederlandse samenleving. Vroeger was corruptie iets voor Zuid Europese en Derde Wereld landen maar tegenwoordig zijn het juist de beter opgeleide kringen, onze nationale elite, die de zaak besodemieteren. Of het nu in het bankwezen is, wat door en door verrot is, woning coöperaties of bestuurders van Scholen gemeenschappen, onze maatschappij lijkt momenteel vergeven te zijn van onzuivere types, die weigeren verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden en met niets anders bezig lijken te zijn dan hun zakken vol te proppen met zoveel mogelijk geld. Een ons kent ons cultuur van middelmatige personen die elkaar baantjes en opdrachten toeschuiven.

Ik hoorde vanochtend op de radio dat een mevrouw van de boekhouding, die 24 uur per week werkte, bij een woning coöperatie 110.000 euro per jaar verdiende. Toen de toezichthouders wat zei over dit soort wanpraktijken, werden ze vervangen door vriendjes van het bestuur, die wat minder kritisch waren. Dit alles met toestemming van de rechter.

Ook laten veel toezichthouders steeds weer steken vallen. Neem het voorbeeld van de jaarrekening. Een jaarrekening is een instrument om financieel toezicht te houden. Het probleem is alleen, en dat zien we ook bij de KPMG’s van deze wereld, dat wie betaalt, die bepaalt.  Een jaarrekening is vooral een instrument geworden om zaken te verdoezelen. Dat blijkt ook als je bedenkt dat KPMG al tien jaar wist van het smeergeld dat door Ballast Nedam werd betaald.

Een jaarrekening kan je op vele manieren interpreteren. Dat toont het werk van de accountant Leo Verhoef ook aan. Hij toont op zijn website aan dat bijna iedere gemeente in Nederland zit te sjoemelen met de jaarrekening.

Uit een steekproef, bij 9 accountants, van de AFM in 2013, bleek dat van de 47 goedgekeurde jaarrekeningen er 35 ernstige tekortkomingen hadden. De term “slagers die hun eigen vlees keuren” is wel heel erg van toepassing als het om jaarrekeningen van bedrijven gaat.

Kortom, Urkers let op uw zaak en laten we die partijen die er een bende van maken nu ook eens afstraffen bij de verkiezingen en laten we die personen die keer op keer weer in opspraak komen nu eens buiten besturen en de politiek houden. Met andere woorden, daders en betrokkenen verantwoordelijk houden.

Lang leve de weigerambtenaar

Voor ik mijn betoog begin wil ik graag even mijn persoonlijke kijk op het homo huwelijk geven. Ik ben namelijk van mening dat als twee personen van elkaar houden, die geen familie van elkaar zijn en meerderjarig zijn, met elkaar moeten kunnen trouwen op vrijwillige basis. Ik vind het mooi dat twee mensen voor elkaar kiezen of dat nu man en vrouw, vrouw en vrouw of man en man zijn. De Amerikaanse schrijver Kinky Friedman zei  over het homo huwelijk: "homo's hebben het recht om net zo ongelukkig als ons te worden"

Daarnaast vind ik de vrijheid van meningsuiting en het volgen van je eigen geweten nog veel belangrijker. Ik vind het wel een mooie gedachte dat er ambtenaren zijn die hun eigen geweten en principes de boventoon laten voeren als het om overheidsbeleid gaat. Dat hadden ze in de Tweede Wereld Oorlog ook wat meer moeten doen, dan waren er misschien wat minder  mensen naar de kampen verdwenen, om er gelijk maar even een Godwin tegen aan te gooien. Toch draait het daar natuurlijk wel om. Ik begrijp dat het voor een overheid een onwerkbare situatie wordt als iedereen maar zijn eigen geweten en mening gaat volgen als het om het uitvoeren van overheidsbeleid gaat maar ik denk dat er altijd wel een mouw aan valt te passen als het om dergelijke principiële kwesties gaat. Het is van wezenlijk belang  voor de maatschappij dat mensen binnen de overheid vooral hun geweten laten spreken. In de Sovjet Unie zat het vol met ambtenaren die zich gebonden zagen aan bepaalde quota voor de Goelag kampen en daarom miljoenen onschuldige mensen naar Siberië stuurden. “Waren daar maar wat meer weigerambtenaren geweest” denk ik dan.

Aan de andere kant is het zoals met veel geboden uit de Bijbel, het moet maar net in je straatje passen. In hetzelfde stuk waar bijv. staat dat homoseksueel gedrag een gruwel in Gods ogen is, staat een heel rijtje van geboden en verboden waar nu niet zo zwaar aan wordt getild door de meeste gelovigen. Zouden de weigerambtenaren op basis van de Bijbel iedereen de maat gaan nemen dan zou er niemand meer trouwen op Urk.
Toch zou ik het wel mooi vinden als de ambtenaren wat meer zouden gaan weigeren. Bijv. weigeren om een kwartier voor het einde van je werktijd je werkplek te verlaten of het weigeren van klantonvriendelijk gedrag naar burgers of het weigeren om mee te werken aan fraude en corruptie. Het zou mooi zijn als die ambtenaren zouden weigeren om belastinggeld over de balk te smijten en het zou mooi zijn als ambtenaren ten alle tijde zouden weigeren om de belangen van Urk te verkwanselen.
Vooral blijven weigeren dus.Biutiful

Het overkomt me niet vaak meer dat ik tot op het bot wordt geraakt door een film. De meeste films zijn tegenwoordig van het type 13 in een dozijn. Steeds weer dezelfde herhalingen van plot,  acteurs, special effect en locatie.

“Biutiful” is andere koek. Deze Spaanstalige film van de Mexicaan Alejandro Gonzalez gaat over dood, misdaad, illegaliteit, uitbuiting, arbeidsomstandigheden, ziekte, paranormale gaven, keuzes maken, depressie, opvoeding etc.  Kortom het leven, tenminste, het leven als je de verkeerde keuzes maakt of heel veel pech hebt.

Javier Bardem speelt Uxbal, een scharrelaar die zich begeeft in de kringen van zwarte handel en zwart werk. We volgen zijn gangen in de achterbuurten van Barcelona, waar hij een karig bestaan leidt met zijn twee kinderen. Hij heeft de voogdij over zijn kinderen omdat zijn vrouw een losgeslagen type is die aan een bipolaire stoornis leidt. Hoe meer we Uxbal volgen hoe meer we afdalen in de krochten van het leven. Het is een film die je aan het denken zet over onze westerse, geglobaliseerde en multi culture samenleving.  Een ander thema van de film is “loslaten”. Uxbal is ernstig ziek en moet leren sterven. De zorg en verantwoordelijkheid die hij voor zijn twee jonge kinderen heeft maakt dit allemaal nog veel moeilijker en ingewikkelder.

De film gaat denk ik vooral over keuzes maken. We moeten keuzes maken, iedere dag weer. Ook onder moeilijke omstandigheden kunnen we het goede zoeken maar hoe moeilijk dat is bewijst deze film.De EU, een ondemocratisch gedrocht

Met de EU verkiezingen voor de deur is het misschien verstandig om eens wat zaken op een rijtje te zetten. De Eurofielen zijn er heilig van overtuigd dat meer samenwerking en meer overheveling van macht naar Europa de beste weg naar de toekomst is voor alle lidstaten. Een Europese superstaat dus.

Is die machtsoverdracht en de toenemende globalisering nu echt voordelig voor Nederland?

De EU zorgt vooral voor veel problemen. De Euro is dan misschien wel handig als je een keer op vakantie gaat en voor internationale bedrijven is het feit dat ze minder gedoe met buitenlandse valuta en omrekenkoersen misschien ook wel positief maar weegt dat op tegen het feit dat we volgens een studie van Finse economen met z’n allen 10% armer zijn geworden door de Euro?

Alleen Duitsland zou volgens deze studie wijzer zijn geworden van de Europese munt.

Het feit dat de Euro er is gekomen voordat we een Europese superstaat zijn geworden zegt in principe genoeg. Je creëert namelijk een enorm probleem door allerlei landen met verschillende culturen, wetten, overheden, economieën etc. samen te voegen in een muntunie.

De enige redding van de Euro is dan natuurlijk meer machtsoverdracht naar Brussel. Je creëert een probleem, er komt een reactie en de oplossing ligt al klaar. Dat heeft natuurlijk niets met democratie te maken maar zoals Maarten van Rossum onlangs bij Pauw en Witteman al opmerkte, is democratie eigenlijk allen maar een sta in de weg voor vooruitgang en zijn crisissen natuurlijk ideaal om veranderingen door te voeren.

Nu zien we weer zo’n probleem ontstaan. Namelijk de toestroom van arbeid uit Oost Europa. Deze mensen zijn op meerdere manieren voordelig voor werkgevers. Ten eerste zijn ze natuurlijk goedkoop maar een nog veel groter voordeel is misschien wel het feit dat ze concurreren met autochtone werknemers die daardoor vaak gedwongen worden om hun looneisen bij te stellen. Iedere gek kan dat probleem zien aankomen maar de EU heeft besloten en dus is de enige oplossing meer invloed van de EU op de arbeidsmarkt. Gelijke rechten voor alle werknemers binnen de EU maar dat moet dan natuurlijk wel weer geschieden door meer machtsoverdracht naar Brussel.

Internationale handelsverdragen zouden te allen tijde een zege zijn maar de realiteit is anders. Kijk maar eens wat er in Mexico is gebeurde nadat het NAFTA verdrag tussen Mexico en de V.S. werd ondertekend. Enkele Amerikaanse multi nationals sloten  hun fabrieken in de V.S. om ze weer op te bouwen net over de grens in Mexico. Ach, jammer voor die Amerikanen maar mooi voor Mexico toch? Nee dus, het minimum loon in Mexico en de V.S. daalde. De midden klasse in Mexico verdween gestaag en veel Amerikanen verloren hun baan door NAFTA. NAFTA bleek vooral voordelig voor een kleine groep rijken die door NAFTA nog rijker werden.

Er wordt ons door onze elite en gevestigde media een beeld voorgeschoteld dat niet klopt. Als we deze mensen moeten geloven hebben we al onze rijkom en welvaart te danken aan de EU. Zelfs onze Verenigde Oost-Indische compagnie had zijn faam en fortuin te danken aan de Europese Unie als we deze dwazen moeten geloven.

We worden dagelijks overspoeld door hun propaganda. Neem nu de Oekraïne. De EU en de V.S. steunen de Oekraïne en beschuldigen Rusland van illegale overname van grondgebied en voorgekookte referenda. Nu ben ik geen fan van Poetin en de zogenaamde Russische democratie, in mijn ogen is Poetin pure maffia, maar dat de V.S. Rusland de les moet lezen over illegale grond overname is nogal lachwekkend met de laatste Irak oorlog en het Amerikaanse buitenland beleid in het achterhoofd. Verder zijn de Amerikaanse verkiezingen van 2000 en het Amerikaanse verkiezingssysteem nu niet echt een voorbeeld van democratisch handelen. Ook de genegeerde referenda in Nederland, Frankrijk en Ierland met betrekking tot de Europese grondwet geven reden om de EU niet al te serieus te nemen als het om kritiek op Rusland gaat. Vervolgens gaan ze de zaak dan ook nog lopen ophitsen.

Nu moeten wij ons in Europa druk gaan maken over een land dat samenhangt van corruptie, waar de westerse bevolking in de oorlog massaal collaboreerden met de Nazi’s, omdat ze een bloedhekel aan de Bolsjewisten hadden en de andere helft van de bevolking zich graag bij Rusland aan sluit. Laat lekker koolhakken zou je denken maar de EU en de V.S. hebben blijkbaar wel zin in een Derde Wereld Oorlog, Dat leidt mooi de aandacht weer een beetje af van de economische crisis en zo’n oorlog met een paar miljoen doden en een paar miljoen vluchtelingen is alleen maar goed voor de economie. Het is even afzien maar dan heb je ook wat. Zonder gebroken eieren geen omelet en een oorlog zal de EU geen windeieren leggen want dan kunnen ze weer mooi zeggen dat nationalisme alleen maar voor problemen zorgt…

De EU en de V.S. zijn tegen Assad in de Syrië kwestie en steunen daarbij Islamitische fundamentalisten. Deze mensen noemen ze normaal gesproken terroristen maar in dit geval zijn het vrijheidsstrijders. Ook in Libië werden dit soort figuren gesteund. Europa wordt intussen overspoeld met gelukszoekers uit Afrika. Je kunt het die mensen niet kwalijk nemen maar het lijkt mij toch stug dat ze in Europa niet weten waar die mensen op een boot stappen en met alle techniek, helikopters, marineschepen, satellieten etc. van heden ten dage, moet het toch mogelijk zijn om die mensen in een vroeg stadium op te sporen. Symbool politiek dus, wederom bedoeld om meer macht naar Brussel te genereren. Het enige waar het de Europese elite om gaat is het vernietigen van de nationale staten. De geschiedenis heeft bewezen dat democratie het beste werkt in kleine verbanden. Het is niet voor niets dat kleine landen zoals Nederland, Zwitserland en Denemarken het op bijna alle gebieden het beste doen. Binnen een klein verband heb je als burger nog het idee dat je iets in de melk te brokkelen hebt en voel je, je als burger meer betrokken. Europese samenwerking prima, handel tussen Eurpese staten prime, afspraken maken prima maar laten we toch vooral wel de baas blijven over onze eigen toko.

Het is denk ik ondertussen wel duidelijk dat de Europese keizer geen kleren draagt. De EU is net als het Eurovisie songfestival, al jaren niet meer serieus te nemen. Het is een vrouw met een baard, vlees nog vis. Stem daarom SP, PVV of  Artikel 50 als u ook tegen meer machtsoverdracht naar Brussel bent en er van overtuigd bent dat Nederlanders het beste weten wat goed voor Nederland is.
Culturele Zelfmoord

Enkele weken terug zag ik op Omroep Flevoland enkele vrouwelijke raadsleden van Groen Links uit Almere hun solidariteit met Moslima’s tonen door een hoofddoek te dragen.  De PVV had namelijk wat over hoofddoekjes in openbare gebouwen gezegd. Het was me al wel eerder opgevallen dat vooral vrouwen uit de linkse kerk nogal graag op mogen komen voor zaken als vrouwenbesnijdenis, burka’s en het dragen van hoofddoekjes maar deze keer moest ik direct denken aan de Marxistische “kritische theorie” De gelovigen in deze theorie blinken uit in het zichzelf overbodig maken. Een soort culturele en etnische zelfmoord. Wat bezielt feministische, moderne, westerse vrouwen om dergelijke vrouwonderdrukkende symbolen te gaan steunen? Nu blink ik niet uit in het begrijpen van vrouwen. Zo snap ik bijv. ook niet waarom sommige vrouwen met een seriemoordenaar trouwen, dus misschien is dit iets te hoog voor mij gegrepen.

Blijkbaar zijn deze dames zo geïndoctrineerd door bepaalde Marxistische ideologieën dat ze bereid zijn om zichzelf op te offeren voor die ideologie. Van deze gelovigen in de multi culturele samenleving mogen we andere culturen geen strobreed in de weg leggen, al zijn ze soms in strijd met de democratie. Anderzijds zal de linkse kerk geen mogelijkheid onbenut laten om andere landen, zoals Afghanistan en Rusland, de les te lezen over vrouwenrechten of homoseksualiteit. Mis ik hier nu iets? Dus ze mogen in ons land wel hun cultuur uitoefenen maar in hun eigen land niet? De westerse cultuur is de enige cultuur in de wereld die aan haar eigen ondergang werkt. Waarom gelden voor het westerse blanke culturen andere standaarden dan voor zwarte, joodse of Aziatische culturen?

Waarom mag je als Koreaan, Japanner, Chinees, Jood, Afrikaan, Indiaan, etc. wel trots zijn op je eigen cultuur en etniciteit maar als blanke niet? In het laatste geval wordt je dan meestal meteen gezien als een racist, nazi of beide.

Waar is de afbraak van de Europese cultuur uit voortgekomen? Ik vermoed dat die o.a. voortkomt uit de achtergestelde positie van Joden in Europa gedurende de afgelopen eeuwen. Vanwege het feit dat Joden geen eigen land hadden waarin ze hun eigen cultuur konden uitdragen, geen land dat instond voor de bescherming van de Joden, waren ze gedwongen, tenminste als ze niet wilden assimileren, om hun eigen cultuur uit te dragen binnen de cultuur van hun gastland. Dat waren over het algemeen Christelijke landen waarin ze vaak niet volledige burger rechten hadden. Om toch een goede positie te kunnen verwerven binnen die Christelijke culturen moesten Joden andere manieren zoeken om invloed te verwerven. Ik vermoed dat er daarom zoveel Joden betrokken waren bij revolutionaire bewegingen en organisaties die tegen de macht van de kerk en koningen in kwamen

De invloed van Joden op de Rozenkruisers, de Illuminati, de Vrijmetselaars, is nagenoeg bewezen en het communisme en bolsjewisme zijn Joodse bewegingen bij uitstek. De invloed van Marx, Freud en de Frankfurt school, de Neo conservatieven, Milton Friedman, de machtige Joodse bankiers, de Joodse invloed op Hollywood en de vele Joodse lobby clubs,  op de Westerse wereld zijn overduidelijk en als klap op de vuurpijl hebben we natuurlijk de figuur van Jezus die voortkwam uit een Joodse cultuur en met het christendom, vooruit geholpen door het Romeinse rijk, een enorme invloed op de wereld heeft gehad.

Ze hebben het dus voor elkaar gekregen dat een minderheid, de meerderheid op vele fronten letterlijke en figuurlijk de baas werd. Macht die voorkomt uit onderdrukking.

Even kort door de bocht. Het politiek correcte, Marxistische denken komt voort uit de frustratie van een minderheid. Het is de filosofie van de underdog. Geen filosofie die gebaseerd is op eigen kracht, en eigen vermogen. Het is de overwinning van de outcast en evolutionaire losers op de natuur. Een filosofie waarin begrippen als eer, kuisheid, kracht, betrouwbaarheid, religie, volk, vaderland en familie, nauwelijks een rol spelen.

Het Marxistische denken is er op gericht om de samenhang in een samenleving te ontwrichten en de macht van de blanke, westers christelijke cultuur te ondermijnen.

Een andere kant van het verhaal is dat onze westerse elite een geglobaliseerde wereld en economie nastreeft en daarbij heb je een wereld burger en een algemene wereld cultuur nodig. In dat opzicht zijn begrippen als nationalisme, de stam, familie en een authentieke volks cultuur een sta in de weg voor de multi culturele samenleving. Een samenleving van eenheidsworsten waarin het individu afhankelijk is van de staat en niet meer afhankelijk is van familie maar is opgegaan in de soort globale mono cultuur.

Het lijkt dan misschien dat deze Groenlinksers heel wat op hebben met andere culturen maar eigenlijk is deze zogenaamde tolerantie, meer een tussen fase. De moslima’s worden namelijk op slinkse wijze meegetrokken in de mono cultuur. Die hoofddoekjes zijn een soort overgang voor deze onbenullige schaapjes naar het ideaal van de verlichte feminist.

Het is daardoor misschien te begrijpen dat die Groen Links vrouwen, na jarenlang te zijn gehersenspoeld door dit Marxistische gedachtegoed, met een hoofddoekje gaan rondlopen. Blijkbaar begrijpen deze vrouwen niet dat respect voor andermans cultuur en levensstijl, iets anders is dan het faciliteren van vrouwenonderdrukking en blijkbaar begrijpen ze niet dat de rechten en cultuur die we met elkaar door de eeuwen heen hebben opgebouwd, te kostbaar zijn om die aan een paar barbaren te verkwanselen. Maar ja, trots zijn op jezelf en je eigen cultuur is alleen voorbehouden aan minderheden. Misschien dat er bij dit soort vrouwen een belletje gaat rinkelen als ze zonder clitoris, wakker worden, in een blijf van mijn lijf huis. Al te goed is, tenslotte, buurmans gek…

Get up, stand up

Tegenlicht had na lange tijd weer eens een steengoede aflevering.  Het onderwerp was de laksheid van de Nederlandse bevolking als het op demonstreren aankomt en het gebrek aan democratie in de huidige westerse instellingen die gedomineerd worden door een internationale elite, die heel andere belangen hebben dan de doorsnee burger.  Kortom, hoe lang laten we ons nog naaien en wat zijn de oplossingen?

Gemeenteraads verkiezingen Urk

Urkers zijn lokaal en landelijk zeer betrokken bij de politiek. De opkomst bij verkiezingen ligt op Urk altijd ver boven het landelijk gemiddelde. Je kan je alleen afvragen wat die betrokkenheid precies inhoudt. Veel van de huidige politieke interesse heeft te maken met sensatie zucht en onder het motto van “dat wordt lachen man” krijgen dorpsfiguren als Koos Rabbers en Jan Koffeman grote scharen Urkers achter zich.  Ik kan het alleen maar toejuichen dat Koos en Jan zich zo inzetten voor hun gemeenschap en het is mooi dat ze mee kunnen doen aan het zogenaamde politieke spel maar het zet je toch ook wel aan het denken over het niveau van de Urker politiek. Een ander punt is het feit dat veel Urkers puur traditioneel stemmen. Een partij kan steevast op een aantal zetels rekenen omdat ze bepaalde Bijbelse waarden en normen vertegenwoordigen. Al is de SGP, bij wijze van spreken, verantwoordelijk voor een opslagpunt voor radioactief afval onder de vuurtoren, dan nog zullen ze ongeveer hetzelfde aantal stemmen krijgen. Veel mensen stemmen dus blijkbaar niet met hun verstand maar stemmen puur op gevoel en afkomst.

Het is denk ik wel positief te noemen dat de VVD misschien mee gaat doen in onze gemeenteraad. Een ander en fris geluid  is denk ik, ondanks dat ik de VVD landelijk gezien een partij van niets vindt, een goede zaak voor de politiek op Urk.

Ik denk dat we de politiek op Urk niet los kunnen zien van  de landelijke politiek en ik denk dat we daarom ook een signaal moeten afgeven aan die landelijke partijen. Hoe denkt een partij over de rol van Nederland in Europa en de afnemende soevereiniteit van Nederland? Hoe denkt een partij over de open grenzen en de instroom van gelukszoekers en werknemers uit de oost blok landen die voor een appel en een ei de opgebouwde rechten van de Nederlandse werknemers ondermijnen? Hoe denkt een partij over de economie en de rol van de financiële instellingen in die economie? Dat zijn belangrijke thema’s en het zijn thema’s waarvoor je een partij moet belonen of afstraffen.

Wat die thema’s betreft zijn er denk ik landelijk gezien maar twee partijen die de keuring zouden doorstaan:  de PVV en de SP en die doen natuurlijk weer niet mee op Urk.

Een partij als de SGP kan op Urk steevast op veel stemmen rekenen maar is dat terecht na de steun aan dit kabinet van Rutte? Een grote mond over abortus, euthanasie, visserij, Europa en ondertussen een kabinet steunen dat die zaken legaliseert en uitvoert.

Het windmolenpark NOP is ook zo’n thema waar bijna iedere partij zich op Urk aan vertild heeft. Landelijk gezien werd de komst van dit park gesteund door de SGP, CDA en CU en pas op het laatste moment begonnen de plaatselijke afdelingen van de SGP en CU een beetje tegen te sputteren. Het CDA heeft er altijd volmondig achter gestaan, waarbij ze nalieten er nog iets voor Urk uit te slepen. Ik bedoel, als je dan toch voor zo’n park bent probeer dan ook nog wat van die miljoenen subsidie af te snoepen. Dubbel fout dus.

Een beetje toekomst visie zou zeer welkom zijn. Visserij zal waarschijnlijk een steeds kleinere rol gaan vervullen in de Urker economie en dat moet wel opgevangen worden. Urk zal zich denk zich denk ik meer en meer op toerisme, jachtbouw en binnenvaart moeten gaan richten. Ook toekomst visie met betrekking tot uitgaven voor bruggen, zwembaden en sporthallen. Geen kostenbesparing voor de korte termijn maar voor de lange termijn.

Dan het horeca beleid of wat er voor moet doorgaan. HvU en de SGP willen de klok met betrekking tot het horeca dossier  weer jaren terug draaien. De barren moeten volgens hen van zaterdag op zondag weer om middernacht de deuren sluiten. Gelukkig zorgen deze partijen wel voor een oplossing want ze stimuleren al jaren de illegale barren. Wat dat betreft kan de jeugd dan mooi verder verpozen in de vele illegale horeca gelegenheden op het industrie terrein en andere locaties op Urk. Politiek met de Bijbel in de hand en een bord voor de kop…

Afijn, een stemadvies in deze barre tijden….dan toch maar Unie Gemeente Belangen. Mijns inziens een redelijk onafhankelijke partij die met een klein beetje gezond verstand, niet gehinderd door schijnheilige praatjes, politiek probeert te bedrijven.
Onze Onbekende Oorsprong

Psalm 82:1

Een psalm van Asaf. God staat in de vergadering Godes; Hij oordeelt in het midden der goden;

Genesis 6:4

In die dagen waren er reuzen op de aarde, en ook daarna, als Gods zonen tot de dochteren der mensen ingegaan waren, en zich [kinderen] gewonnen hadden; deze zijn de geweldigen, die van ouds geweest zijn, mannen van name.

In de V.S. is de film Noach bij het Christelijk deel  van het test publiek niet zo goed gevallen omdat de film niet Bijbel getrouw zou zijn. Nu lijkt dat een legitieme klacht te zijn ware het niet dat het verhaal van de zondvloed en Noach ook maar gebaseerd is op eerdere en oudere verhalen uit de Babylonische, Soemerische en Egyptische cultuur. Ook andere culturen en godsdiensten kennen het verhaal van een grote vloed in de oudheid.

In het Soemerische Epos van Gilgamesj (koning van Oeroek), dat beschreven staat op een tiental kleitabletten en dateert uit 3000vC, wordt gesproken over een raad van Anoenaki, die besluit de wereld te vernietigen. Een god uit de raad, genaamd Enki waarschuwt koning Zioesoedra om een boot te bouwen en het zaad van de mensen mee te nemen. Ook neemt hij enkele dieren mee aan boord die dienen als proviand. In de Babylonische versie wordt gesproken over het zaad van alle levende wezens.

Deze controverse maakt maar weer eens duidelijk hoe weinig wij eigenlijk weten van de oudheid, van de oorsprong van de Bijbel verhalen en de symbolische betekenis daarvan en vooral weinig weten van de oorsprong van de mens.

Michael Tellinger schrijft in zijn boek “Slave species of god”:  “we kunnen  ruimte voertuigen met grote precisie laten landen op verre planeten en we kunnen tegenwoordig nieuwe levensvormen scheppen doormiddel van genetische manipulatie maar we kunnen geen goed antwoord geven op de volgende vragen: Wie zijn we, hoe zijn we hier gekomen en waarom zijn we hier?”

Dat zijn vragen waarop de wetenschap nog steeds geen goed antwoord kan geven. De antwoorden die er waren zijn ondergronds gegaan of op de brandstapel geëindigd. Eeuwen lang heeft de kerk haar stempel gezet op wat mensen mochten weten en denken. Dat heeft geresulteerd in een door de kerk goedgekeurde geschiedenis maar  heeft alles wat afweek van de Christelijke leer verbannen en daarmee de zoektocht naar de waarheid bemoeilijkt.

Daarna kregen we een ander soort kerk, de wetenschap, die vaak net zo halsstarrig vast blijft houden aan bepaalde dogma’s. De evolutie theorie is op zich een mooie theorie maar is niet in staat om een goede verklaring te geven op de vragen waar we precies  vandaan komen en waarom we hier zijn. Op de vraag waar komt de oerknal vandaan? Kan geen enkele wetenschapper je een zinnig antwoord geven.

Het probleem is dat veel kennis van de oude Grieken, Romeinen, Egyptenaren en babyloniers is verdwenen of vernietigd. Veel belangrijke bibliotheken zijn in brand opgegaan tijdens diverse veroveringstochten.

Veel Christenen beseffen niet dat “hun” bijbel verhalen eigenlijk niet meer zijn dan interpretaties van de Egyptische, Soemerische en Babylonische verhalen. Op zich is dat natuurlijk niet vreemd als je bedenkt dat het volk Israel in ballingschap heeft geleefd in Egypte en Babylon en dat de aartsvader Abraham uit Ur (Soemerische cultuur) kwam waar hij ongetwijfeld de Soemerische legenden heeft meegekregen. De naam Israel komt overigens van de Egyptische goden Isis, Ra en El.

In Handelingen 7 vers 22 staat:” Mozes werd al de wijsheid geleerd waarover de Egyptenaren beschikten en hij werd een machtig man in woord en daad”

De godsdiensten van de oudheid waren vergeven van de astro theologie en gegrondvest in de aanbidding van de zon. Veel symbolische verhalen uit de bijbel, zoals het lam dat voor onze zonden wordt geslacht en de visser van mensen komen voort uit de Egyptische verhalen. De hele bijbel staat vol met symbolische verwijzingen naar de astro theologie. Bekende thema’s uit de oudheid zijn de stervende en herrijzende God en de 7 planeten die vergoddelijkt werden. De zodiak of Dierenriem is de basis van bijna alle religies en veel mensen denken dat de stand van de sterren en planeten invloed heeft op bijv. de energiesferen op deze wereld en de gemoedstoestand van mensen. In de Zodiak zien we ook het samengaan tussen religie en wetenschap. Het berekenen van de plaats van de hemelichamen was waarschijnlijk de basis van de wiskunde en vele andere takken van wetenschap.

Er zijn ook talloze overeenkomsten tussen bijv. de Jezus figuur en de Egyptische god Horus en er zijn grote overeenkomsten tussen de 10 geboden in de bijbel en een bekentenis aan de Heer der rechtschapenheid in het Egyptische Boek van de doden, waarin diezelfde 10 geboden voorkwamen.

 

Verder staan er in de bijbel  heel veel verwijzingen naar reuzen, draken, engelen, wachters en vooral naar de Nephelim/Elohim.

Numeri 13:33

Wij hebben ook daar de reuzen gezien, en de kinderen van Enak, van de reuzen; en wij waren als sprinkhanen in onze ogen, alzo waren wij ook in hun ogen.

In de oorspronkelijke Hebreeuwse vertaling wordt er gesproken over de Elohim, wat betekent: zij die van boven kwamen. Meervoud dus. Er zijn in Genesis en andere bijbel boeken diverse aanwijzingen dat er meer der Goden waren die met de mensen omgingen en zelfs seksuele contacten hadden met de dochters van de mensen.

Ook zien we in de Griekse en Noorse mythen, de verhalen over de goden die op Olympus wonen of in Asgaard en af en toe afdalen naar de mensen. In de bijbel is er ook vaak contact met god op een berg. We zien dat bij Mozes en Elia terug, die in aanraking komen met god onder omstandigheden,  namelijk rook, bliksem, vuur en een oorverdovend lawaai, die doen vermoeden dat er een soort raket of vliegtuig land.

Exodus 20:18

En al het volk zag de donderen, en de bliksemen, en het geluid der bazuin, en den rokenden berg; toen het volk zulks zag, weken zij af, en stonden van verre.

Koningen1:19 vers 11

En Hij zeide: Ga uit, en sta op dezen berg, voor het aangezicht des HEEREN. En ziet, de HEERE ging voorbij, en een grote en sterke wind, scheurende de bergen, en brekende de steenrotsen, voor den HEERE henen; [doch] de HEERE was in den wind niet; en na dezen wind een aardbeving; de HEERE was [ook] in de aardbeving niet;

12

En na de aardbeving een vuur; de HEERE was [ook] in het vuur niet; en na het vuur het suizen van een zachte stilte.

13

En het geschiedde, als Elia [dat] hoorde, dat hij zijn aangezicht bewond met zijn mantel, en uitging, en stond in den ingang der spelonk. En ziet, een stem [kwam] tot hem, die zeide: Wat maakt gij hier, Elia?

Deze Nephilim zijn de scheppers van de mens. Als we de verhalen van de Babyloniers, Joden, Grieken en vooral de Soemeriers samenvoegen dan komt er een beeld naar voren dat veel mensen vreemd maar toch ook bekend in de oren zal klinken.

Als we de culturen van de oudheid van de Egyptenaren en Soemeriers bekijken dan valt op dat ze al heel veel wisten van kalenders, kaarten, de planeten en het universum en over bepaalde technieken beschikten die pas veel later weer gangbaar werden onder de mensheid.

Er was een bepaalde kennis aanwezig die niet te verklaren valt zonder telescopen of vliegtuigen.

In Genesis staat dat de aarde woest en ledig was en dat de geest van God over de aarde zweefde en later staat er: laat ons mensen maken naar ons beeld.

Er zijn dus in de oudheid veel aanwijzingen te vinden dat er een groep individuen was, die goden worden genoemd, die de mens gemaakt zouden hebben. 

Zo’n 40.000 jaar terug leefden de Neanderthalers op de aarde. Een zeer primitieve, vooroverlopende  aapsoort. In die zelfde periode was er ook de voorganger van de mens de Cro magnon.

Was het wellicht de cro magnon die als een soort slaafsoort door de goden werd geschapen om grondstoffen voor de goden uit de aarde te delven? Dat zou ook de vele duizenden mijnen kunnen verklaren,die al tienduizenden jaren oud zijn en in o.a. Zuid Afrika werden gevonden.

De moderne mens ontstaat na de zondvloed als de mens de landbouw en taal leert. Is die nieuwe adam wellicht een cro magnon 2.0? Een verbeterde, genetische gemanipuleerde versie tussen mens en Nephilim. Misschien was de Cro Magnon mens een kruising tussen mens en Nephilim en is er daarom een missing link en verklaart het feit dat wij mede voortkomen uit het DNA van de Nephilim, het gegeven dat ons genoom niet compleet is en maar een zeer klein percentage  van onze DNA capaciteit wordt gebruikt? Zit er in dat gegeven een verwijzing naar het soemerische verhaal dat de goden bang waren dat de mensen net als de goden zouden worden en is daarom de volledige capaciteit van ons genoom niet benut. Waren de Nephilim bang dat de mensen te machtig zouden worden?

Dit blijkt ook uit het verhaal van de toren van Babel uit Genesis 11.

6

En de HEERE zeide: Ziet, zij zijn enerlei volk, en hebben allen enerlei spraak; en dit is het, dat zij beginnen te maken; maar nu, zoude hun niet afgesneden worden al wat zij bedacht hebben te maken?

7

Kom aan, laat Ons nedervaren, en laat Ons hun spraak aldaar verwarren, opdat iegelijk de spraak zijns naasten niet hore.

8

Alzo verstrooide hen de HEERE van daar over de ganse aarde; en zij hielden op de stad te bouwen.

Laat ONS nedervaren staat er. Nedervaren met een vliegtuig? En als we deze tekst dus letterlijk nemen dan blijkt overduidelijk dat de Goden bang waren dat de mensen zich zouden verenigen en hun nieuwe kennis zouden aanwenden tegen de macht van de Nephilim.

De goden waren dus, als we de teksten uit Soemerie, Babylon en Egypte letterlijk nemen, kosmonauten, dat verklaart ook de vele zeer menselijke verhalen over de goden en het gebrek aan moraal in deze goden. Ze waren maar al te menselijk en hadden hetzelfde oorlogszuchtige, overheersende karakter als ons. Daarom is de god in het oude testament ook maar al te menselijk en openbaart zich als een jaloers, oorlogszuchtig en kleinzielige persoonlijkheid.

Deze goden waren goden met een kleine g. We blijven dan nog met de vraag zitten: wie heeft het universum geschapen? Misschien een God met een grote G.

Helaas zijn dat vragen waar we niet uit komen. Veel zaken uit de oudheid blijven vooralsnog een mysterie en er is nog steeds geen uniforme wetenschappelijke verklaring voor onze afkomst en de ontwikkeling van de mens. Zeggen dat de goden astronauten waren is dus net zo plausibel als beweren dat alles is ontstaan door evolutie, toeval of die ene God die alles geschapen zou hebben. Het blijft speculeren en geloven op basis van theorieën.

Is onze democratie een wassen neus?

Die vraag begin ik mezelf steeds meer te stellen als ik het dagelijkse nieuws volg. Vooral de ontwikkelingen rondom de Europese Unie doen me sterk twijfelen aan het democratische gehalte van onze samenleving. Het lijkt er sterk op dat  onze elite zich niets aantrekt van de algemene sentimenten in de Nederlandse samenleving. Een meerderheid in Nederland wil juist minder Europa maar onze elite zit op een vrachttrein die niet meer te stoppen is, richting nog veel meer Europa en het lijkt er sterk op dat het eind doel een federale Europese staat is, zoals D66 ook eerlijk aangeeft in haar verkiezingsprogramma.

Een federale Europese staat onder leiding van Duitsland was de droom van Hitler en nu lijkt het er, doormiddel van de financiële crisis, eindelijk van te gaan komen. Onze elite werkt namelijk met het PRO systeem: Probleem, Reactie, Oplossing.  Ze creëren een probleem, vervolgens komt er een reactie op dat probleem en onze elite heeft de oplossing al klaar liggen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van psychologische profielen van de mensheid. Vanuit de profielen van Pavlov en andere psychologen kunnen ze voorspellen hoeveel stok en hoeveel wortel er nodig is om ons te bespelen.

Laten we het voorbeeld nemen van de financiële crisis. Onze westerse overheden hebben sinds de jaren 80 massaal de regels voor de financiële sector ontmanteld. Er werd een luchtbel gecreëerd van niet bestaand krediet, waarmee een economische groei werd gestimuleerd die eigenlijk alleen op schuld was gebaseerd. De overheid gaf de financiële sector dus in feite carte blanche om een bom te leggen onder onze economie. Daarnaast werd Europa beetje bij beetje, zonder dat de burger er eigenlijk  erg in had, steeds meer opgetuigd in de richting van een federale staat met als voorlopig dieptepunt de Euro en de Europese grondwet, waar een grote meerderheid in Nederland, Frankrijk en Ierland, via een referendum tegen stemden. Dat was dus de creatie van het probleem.

De reactie was een financiële crisis. De bel die werd opgeblazen met gebakken lucht knapte. Doordat de Europese landen inmiddels zo met elkaar verbonden waren, via ondermeer de Euro, moest er worden gereageerd anders zou, tenminste dat was het verhaal, de ene domino steen na de andere omvallen. De banken moesten gered worden en later moest broeder land Griekenland worden gered. Om de Euro en de Europese Unie te redden moest er dus een oplossing komen.

De oplossing is MEER Europa. Er gaat nu waarschijnlijk een bankenunie komen en de Europese landen gaan hun budget recht verkwanselen aan de EU. De stap naar een Europese federale staat is dan wel erg dichtbij.

Op lokaal niveau kunnen we nog wel meebeslissen over een buslijn, een palenscherm, een speelpleintje of een rotonde maar je ziet dat bijv. Urk provinciaal ook al weinig meer in de melk heeft te brokkelen. We mogen blij zijn dat Rijkswaterstaat ons de gunst verleend om een brug dicht te laten tijdens speruren. De komst van een windmolenpark bij Urk leerde ons ook al dat we weinig tot niets in de melk hebben te brokkelen als het om onze directe leef omgeving gaat. Qua visserij zijn we overgeleverd aan de grillen van Frankrijk en Spanje.

Daarnaast zien we dat overheden en multi nationals steeds meer over ons weten en iedere burger bespioneren. Privacy is een vaag begrip geworden waar de meeste mensen ook helemaal geen waarde meer in aan hechten. Ze zetten zelf alles op internet en vinden privacy totaal niet belangrijk want ze hebben immers niets te verbergen. Ze hebben niet in de gaten dat onze elite steeds meer middelen in handen krijgt om ons te bespelen en te overheersen. We worden als een kudde vee langzaam naar de slachtbank geleid. De burger is een verdachte geworden en ieder onafhankelijk mens een potentieel gevaar voor de staat.

Meer dan 60.000 mensen tekenden een petitie voor een referendum over de mate van invloed die de EU zou moeten hebben in Nederland. Voor dat referendum was geen meerderheid te vinden in de Tweede Kamer. Zelfs de referendum partij bij uitstek, D66, zag een referendum niet zitten omdat ze de uitslag waarschijnlijk wel kunnen voorspellen en daarmee zichzelf in de voet zouden schieten.

Twee derde van Nederland was, volgens een peiling, voor een referendum maar onze volksvertegenwoordigers wensen dit niet serieus te nemen. Dat is dus democratie anno 2014

Het gaat er nu dus om spannen. We staan op een keerpunt in de geschiedenis van de mensheid en Europa.

Nemen we begrippen als vrijheid, privacy en democratie nog serieus dan zullen we dat moeten laten merken door in de eerste plaats te gaan stemmen op partijen die dergelijke begrippen nog serieus nemen. Zolang we blijven stemmen op partijen als het CDA, PVDA, VVD, CU, Groenlinks, SGP en D66, zal er niets veranderen. Deze partijen nemen u als burger niet serieus en zien democratie blijkbaar alleen als een obstakel voor allerlei Europese en internationale verdragen.

Ik durf zelfs te stellen dat een stem op een van deze partijen een vorm van landverraad is. Ze hebben immers niets op met de soevereiniteit van Nederland en hebben de soevereiniteit die we hadden, sinds de Tweede Wereld Oorlog stapje voor stapje uitgeleverd aan de EU.

Ben je ook tegen meer invloed van de EU op de Nederlandse samenleving? Stem dan op een partij die daar ook op tegen is en denk eens goed na wat voor Nederland je voor ogen hebt,  voor je zelf en voor je kinderen. Een traditionele stem op een Christelijke partij is in dit geval misschien ook niet al te snugger. Bijna alle Christelijke partijen zijn zeer pro Europees.

Met de gemeente raads verkiezingen in het vooruitzicht kan je daarom misschien het beste stemmen op plaatselijke partijen, om een signaal af te geven aan de politiek voor de landelijke verkiezingen.

Wees niet onverschillig, denk na en laat u niet als een lammetje naar de slachtbank leiden…
Agent Orange

Agent Orange is een strip van Erik Varekamp en Mick Peet over het leven van Prins Bernhard. Dat is op zich al interessant genoeg ware het niet dat in het verhaal over Berhards leven ook nog allerlei zijpaden aan bod komen die een, vaak alternatieve, kijk op de loop van de geschiedenis geven.

Vooral de drie delen over de oorlogsjaren van prins Berhard zijn zeer interessant. Daarin komen ondermeer aan bod.

-   -  -  De in beginsel positieve relatie tussen de Oranjes en de Nazi’s.

-      -  De afspraken tussen Standard Oil en I.G. Farben en de enorme winsten die vele multi nationals maar vooral I.G. Farben hebben gemaakt tijdens de oorlog en de rol die Prins Berhard daar in speelde. Nadat er een wet is opgesteld in de V.S. die handelen met de vijand verbiedt zorgt ondermeer Berhard er voor dat er via een Nederlandse bank toch door gehandeld kan worden. Ook komen de dubieuze betrekkingen tussen I.G. Farben en de latere CIA directeur Allen Dulles aan bod.

-      - De enorme winsten van Shell en Phillips tijdens de Tweede Wereld Oorlog.

-      -   De relatie tussen dubbelspion “King Kong” en Prins Berhard en de eventuele betrokkenheid van Berhard bij de dood van King Kong. King Kong verried, ondermeer met kennis van Berhard verkregen, de landings plekken van de geallieerden bij Arnhem waardoor de Duitsers hun grote tegenstand konden bieden.


 D- De poging van Nazi Duitsland om tot vredes onderhandelingen te komen met Engeland. Veel hoge pieten uit de Engelse elite wilden overgaan tot vredes onderhandelingen met de Nazi’s. Onderdeel van dit plan zou zijn dat Churchill en Hilter zouden aftreden. Een poging van de Duke van Kent, om in Zweden tot onderhandelingen met de Nazi’s te komen werd verhinderd doordat de Duke van Kent onder verdachte omstandigheden om het leven kwam. Ook de vlucht van Hess naar Engeland, die ondermeer zou hebben bijgetankt op Schiphol wordt uitvoerig beschreven.

-       -   De rol die Berhard  gespeeld zou hebben bij het doorsluizen van informatie naar de Nazi’s over de Nederlandse troepen.

-      -    Natuurlijk wordt er uitvoerig ingegaan op de stadhouders brief.

-     -     De beruchte reis van Berhard naar Argentinië waar hij de grootvader van Maxima ontmoet en een onderhoudt heeft met de grote Nazi gemeenschap in Argentinië.

-      -    Zijn vriendschap met Joseph Retinger die na de oorlog de Bilderberg conferentie oprichtte.

-      -    Het bevel van Bernhard om 200 Nederlandse SS’ers te fusilleren.

-      -    De dubieuze rol die Berhard als zogenaamde leider van het Nederlandse verzet speelde, vlak na de oorlog en het plan om een staatsgreep te plegen, om de Nederlandse communisten een halt toe te roepen.

Veel van deze zaken worden bewezen aan de hand van documenten die achter in de strips zijn bijgevoegd. Al met al een heerlijke leeservaring voor iedere complot fanaat. De delen over de periode na de oorlog moeten nog verschijnen.

Een Heerlijke Nieuwe Wereld

In 1962 sprak Aldous Huxley in Berkeley californie over de “ultieme revolutie”. Huxley verklaarde dat de mensheid tot dan toe, tijdens revoluties, altijd de maatschappij had veranderd maar volgens Huxley zou de ultieme revolutie de mensheid zelf veranderen. Hij sprak over een heersende klasse, een elite, die het volk zou ver zou krijgen, via psychologie, biologie, de farmacie en techniek, dat zij hun slavernij en onderdanigheid zouden gaan liefhebben.

Huxley werd natuurlijk vooral bekend door zijn boek “A Brave New World” uit 1932, waarin hij een toekomst visie van een maatschappij beschrijft waarbinnen mensen compleet gecontroleerd worden door techniek en rationalisme. Liefde, trouw, kunst, godsdienst, oorlog en armoede bestaan niet meer. Het motto van deze totalitaire wereldstaat is: “Gemeenschappelijkheid, gelijkvormigheid en gelijkmatigheid”

In het boek “De Goelag Archipel” van Aleksander Solzjenitsyn uit 1973 liet Solzjenitsyn aan het westen zien hoe ver een maatschappij kan afzakken als iedereen hetzelfde moet zijn, als de staat een God wordt. Binnen het Sovjet systeem stelde een mens niets voor en draaide alles om de eer en glorie van de staat. Mensen, families, ouders en kinderen werden tegen elkaar opgezet. Iedereen werd, zo ver dat toen mogelijk was, bespioneerd. Op een gegeven moment ging het zelf zo ver dat je pas een goed Sovjet burger en communist was als je minstens een keer in de Goelag kampen had gezeten. Alles was verdacht. Te communistisch of loyaal was niet goed en te weinig al helemaal niet. Iedereen was op een bepaalde manier wel schuldig aan anti bolsjewistische praktijken. Vele miljoenen mensen vonden de dood in de machinerie van deze dictatoriale ideologie.

Ik moet de laatste tijd, als ik de discussie over de NSA maar bijv. ook de discussie over zwarte piet en discriminatie in Nederland volg, vaak denken aan deze boeken van Huxley en Solzjenitsyn.

We zijn allemaal vijanden van de staat geworden. Diversiteit wordt nog wel volgens het multi cultureel geloof beleden maar in de praktijk komt het hier op neer dat iedereen hetzelfde moet denken en worden. Mannen moeten vrouwen worden en andersom, de eigen cultuur wordt bij het oud vuil gezet of overgoten met een multi cultureel, politiek correct sausje.

Grappen maken is ineens uit den boze want je zou wel eens iemand kunnen kwetsen. Na decennia lang grappen gemaakt te hebben over Belgen en Duitsers is het nu ineens, tenminste volgens de linkse en orthodox rechtse kerk, niet meer gepast om grapjes over anderen te maken. Voortschrijdend inzicht noemen ze dat. Ik zie het eerder als een enorme achteruit gang, als de kracht van humor de grenzen van de vrije meningsuiting niet meer kan bewaken.

“Das leben der anderen” wordt nu ook voor ons meer en meer werkelijkheid. Langzamerhand, beetje voor beetje worden we vast geketend. Privacy wordt een vaag begrip dat alleen nog maar van waarde lijkt te zijn voor criminelen. Honderden miljoenen mensen moeten hun rechten opgeven om een paar terroristen en pedofielen te kunnen pakken. Beetje bij beetje geven we daarbij steeds meer rechten op.

Het voortschrijdend inzicht heeft de heersende klasse geleerd, na de ervaringen met het communisme en het fascisme, dat angst en terreur grote veranderingen te weeg kunnen brengen maar ook dat de meute veel beter beïnvloed kan worden door geleidelijke veranderingen en dat op die manier op de lange termijn betere resultaten behaald worden. De mens kan net als Pavlovs honden geconditioneerd worden om een bepaald wenselijk gedrag te gaan vertonen. Meer wortel en minder stok.

In 1884 werd de Fabian Society opgericht in Londen. Een socialistische organisatie die als doelstelling heeft om geleidelijke veranderingen aan te brengen in de maatschappij. Zo geleidelijk dat bijna niemand het in de gaten heeft. Deze organisatie heeft zich vernoemd naar de Romeinse generaal Fabian Maximus die als tactiek had dat hij liever directe confrontaties uit de weg ging maar in plaats daarvan toeleverings routes van de vijand af sneed, vertragings en uitputtings tactieken toepaste en de vijand op allerlei manieren probeerde te frustreren om toe te slaan als de tijd rijp was. Een tactiek van de lange adem. Het embleem van de Fabians is dan ook een schildpad.

Bekende leden van deze groep waren Bernard Shaw, H.G. Wells, Bertrand Russell en Virginia Woolf. Het socialistische gedachtegoed van deze groepering is in de loop der tijd overgenomen door zowat iedere sociaal democratische partij in de wereld.

Momenteel zitten wij met de  gebakken peren. We worden door onze sociaal democratische politici opgescheept met een multi culturele samenleving, een verenigd Europa, de euro, massale afluisterpraktijken en een financieel verrot systeem en we komen daar pas achter als het eigenlijk al te laat is.

Onze maatschappij raakt verder meer en meer vergiftigd door een politiek correct gedachtegoed dat voorkomt uit het communisme. Politieke correctheid is een manier van de overheid om controle te krijgen over het gedachtegoed van haar onderdanen. Een politiek machtsmiddel dus.

Afwijkende meningen, humor en visies op het leven worden niet serieus genomen en zoveel mogelijk tegengewerkt om het volk tot een makkelijk te controleren eenheid te smeden.

De individuele vrijheid en privacy van de burger wordt daarbij opgeofferd voor schijnveiligheid en een vaag soort algemeen belang.

Orwell en Huxley waarschuwden ons respectievelijk in “1984” en “A brave new world” voor de dictatuur van technocraten. Heden ten dage lijken we rechtstreeks af te stevenen op zo’n soort samenleving. Het wordt tijd dat we eens flink aan de noodrem gaan hangen.

Religie: een vloek en een zegen

De Romeinen kenden de God Janus. Een God met twee gezichten. Als we de God Jahweh van het oude Testament bekijken dan zie we ook een God met twee gezichten. Een God die van het volk Israel houdt en een God die het volk Israel haat. Deze tweeslachtige en schizofrene houding zien we terug in de hele Bijbel en in de volgelingen van alle monotheistische godsdiensten. Het is dan ook geen wonder dat het vooral aanhangers van deze godsdiensten zijn die met hun vaak schijnheilige en schizofrene levenshouding voor veel problemen zorgen in de wereld.

Begrijp met niet verkeerd. Ik heb niets tegen mensen die geloven in wat dan ook. Het probleem is georganiseerde religie. Zo gauw mensen gaan geloven in een onfeilbare god die via een openbaring aan bepaalde vertegenwoordigers zijn wil aan de mensen op legt dan hou ik het voor gezien.

Het zijn die vertegenwoordigers van georganiseerde religies die misbruik maken van hun macht over hun volgelingen. De meeste gelovigen zijn bang voor de dood en bang voor het laatste oordeel en daarom geloven ze in een God die een schuld met hen heeft te vereffenen en hun afrekent op hun zonden. Dat deze God er in de Bijbel, vooral het oude testament, een moraal op na houdt waar een gemiddelde dictator zich tegenwoordig voor zou schamen, kan hen niet deren. Hele volkstammen worden, in de Bijbel, in opdracht van deze God, met vrouwen, kinderen en vee uitgeroeid omdat ze ongehoorzaam zijn. Ook zijn zogenaamde eigen volk heeft het vaak zwaar te voorduren. Vervolgens heeft Jahweh dan weer spijt en sluit hij het kinderlijke volk Israel weer in zijn vaderlijke armen. Een vader die zijn kinderen mishandeld om ze vervolgens weer liefde te geven.

Iedere psycholoog kan je vertellen wat voor negatieve invloed een dergelijke houding op kinderen heeft. Door de sociale druk van de geloofsgemeenschap kunnen en durven mensen vaak niet meer logisch na te denken en geloven ze de gekste dingen om maar sociaal geaccepteerd te worden en de liefde van hun hemelse en aarde vader te verkrijgen.

Als kers op de taart voorspeld deze God dan ook nog eens dat hij in op een niet nader genoemd tijdstip terug komt om te oordelen over de mensheid en de wereld te vernietigen. Als je niet goed naar God hebt geluisterd kom je ook nog eens in de hel. Daarnaast is er dan weer een zoon, die in een drie-eenheid met God en een heilige geest zou verkeren, die ons dan weer kan redden van de toorn van zijn vader. Hij is voor onze zonden gestorven aan een kruis. Met dat zoenoffer heeft hij voor de zonden van alle mensen betaald. Natuurlijk kan je dat hele verhaal symbolisch en filosofisch opvatten en dan zit er misschien ook nog wel een zekere schoonheid in, maar helaas geloven honderden miljoenen mensen dat dit verhaal van het begin tot het eind echt zo gebeurd is. Dat ze omdat dit verhaal te kunnen geloven, bijna iedere vorm van logisch denken aan de kant moeten schuiven maakt geen verschil.

De basis van alle monotheistische godsdiensten is de openbaring aan een eenling. Zowel Abraham en Mozes bij het Jodendom, Mohammed bij de Islam, Paulus in het christendom en Joseph Smith bij de Mormonen, hadden allemaal een openbaring. Jammer genoeg zijn er nooit getuigen aanwezig.

Vreemd genoeg wordt bijna iedere Christen die tegenwoordig een sekte opricht na het krijgen van visioenen en openbaringen door vrijwel de hele Christelijke gemeenschap voor gek verklaard.

Als een openbaring echter al enkele eeuwen of duizenden jaren oud is dan krijgt het een bepaald waarheidsgehalte en dan nemen we die openbaringen in eens bloed serieus en doen feiten en argumenten over het ontstaan van de religie er niet meer toe. Dat de Romeinse keizer Constantijn waarschijnlijk veel belangrijker is geweest voor het ontstaan van het christendom dat we nu kennen, dan welke openbaring of decipel dan ook, is maar bij weinig Christenen bekend. Constantijn wilde een eenvormig christendom als staatsgodsdienst en machtswapen voor het Romeinse rijk. Hij begreep donders goed welke potentie het christendom had als onderdrukkingswapen. Een godsdienstig leider heeft macht over mensen. De Keizer/Paus moet dan wel zeggenschap hebben over wat mensen wel en niet mogen geloven. De keizer werd de afgezant van God op aarde en oefende in die rol macht uit over alle aspecten van de levens van zijn onderdanen. Een God krijgt pas macht als mensen in hem geloven. Zonder gelovigen geen macht. Doordat het christendom de staatsgodsdienst werd van het Romeinse rijk werd de Christelijke God de machtigste God van de wereld en met hem zijn vertegenwoordigers.

Andere visies op het christendom en spiritualiteit waren vanaf toen uit den boze en werden op allerlei manieren, tot de brandstapel aan toe onderdrukt.

De drie eenheid, een belangrijk onderdeel van het christendom, kreeg tijdens het concilie van Nicea vorm. Het principe van de drie eenheid was al eeuwen voor het christendom bekend en kwam al voor in ondermeer Babylon, waar ze de drie-eenheid van het universum kenden, vader, moeder en zoon. Ook in het Boeddhisme kwam de drie-eenheid al voor. Daar kent men Bhoedda, Dharma en Samgha.

Dat het christendom gedeeltelijk is voortgekomen uit de verhalen en mythes van Babylon en Egypte is wetenschappelijk gezien 100% aantoonbaar en bij de meeste Christenen niet bekend. Ondanks dit gebrek aan kennis zijn veel Christenen niet te beroerd om je te wijzen op het feit dat je zonder Jezus toch echt niet op de goede weg bent. Als je vraag: “waarom dan?” komen ze vaak niet verder dan het omschrijven van een of ander vaag gevoel. Dat vage gevoel, is mij gebleken, heeft helaas in 999 van de 1000 keer geen enkele positieve invloed op hun levenshouding, moraal of visie.

Helaas zitten we heden ten dage zitten we nog opgescheept met deze uitvinding van de Joden en Romeinen. Fundamentalisten zorgen wereldwijd voor problemen en zijn niet te beroerd om hun geloof kracht bij te zetten met daden. Er is momenteel een wereldwijde oorlog tussen Christenen, Joden en Moslims. Het is misschien niet helemaal eerlijk om de religie daar allemaal de schuld van te geven maar het blijft een feit dat religie wel een perfect draagvlak biedt om mensen te manipuleren, te sturen en te bespelen.

Ik vraag me wel eens af wat het 1 God principe de Joden en de wereld nu eigenlijk heeft gebracht. Voor die ene God waren er duizenden goden. Ik denk dat mensen toen veel meer accepteerden dat iedereen een eigen visie op het geloof had.
(Hieronder een film over een discussie tussen een atheist en een christen)

Het volk Israel heeft zich met haar eigen God afgezonderd van de rest van de wereld. Ze werden in feite de eerste Übermenschen. In opdracht van die God, werd de eerste “Kristalnacht” uitgevoerd, toen, aldus de Bijbel, de deurposten met bloed besmeurd werden in Egypte en alle eerst geboren zonen met de dood werden geslagen, daarna voerde het volk Israel, op zoek naar “lebensraum” strijdt tegen de inwoners van Palestina die in opdracht van hun God vaak met huis en haard werden vernietigd. Ik vraag me wel eens af in hoeverre de zonden van onze vaders doorklinken in de geschiedenis als ik later in de geschiedenis kijk naar de genocide op de Joden door de Duitsers. Een Christelijk volk, dat opgroeide met de Bijbel en op de riemen van hun uniformen hadden ze “God met ons” staan. Nu duizenden jaren later waren het niet de Egyptenaren, Palestijnen of Filistijnen maar de Joden die aan het kortste eind trokken en met huis en haar werden vernietigd door een volk dat ook heilig geloofde in haar uitzonderings positie op deze wereld.

Toch heeft religie natuurlijk ook vele mooie kanten. Het mooie van het christendom zijn de woorden die Jezus gezegd zou hebben, waar veel wijsheid in te ontdekken valt, ook voor een heiden. Helaas blijft daar bij de meeste Christenen maar zo weinig van hangen.

Begin maar eens tegen een Christen over wat Jezus zegt over geld, rijkdom, het vergeven van vijanden, het omgaan met je naaste, het oordelen over anderen, de irritatie druipt er al snel van af. Het citeren van Jezus woorden wordt blijkbaar als ongewenst beschouwd vooral omdat ze geen verweer hebben. Tja, ze geloven zogenaamd in Jezus en de Bijbel als het woord van God maar de directe confrontatie met de woorden van Jezus zet hun direct in het hemd en laat zien dat de Keizer vrijwel geen kleren draagt. Het aantal Christenen dat ik ken, die de woorden van Jezus in hun dagelijks leven echt serieus nemen en toepassen zijn op 1 hand te tellen.

De huidige paus, lijkt het goede voorbeeld te willen geven. Na eeuwen van pracht en praal, machtsmisbruik, bankieren, overdaad en het steunen van dictaturen, lijkt deze paus eindelijk weer terug te keren naar de bron. Een evangelie van naastenliefde, pacifisme, nederigheid en het veroordelen van de grenzeloze lust naar macht en geld. Ik hoop dat het een oprechte poging is om het Christelijk geloof weer positieve impuls te geven. Het kan natuurlijk ook een slimme PR truuk zijn na alle schandalen in de Katholieke kerk. De nieuwe paus komt bij de Jezuïeten vandaan en die staan bekend als wolven in schaapskleren. Voorlopig krijgt hij van mij echter het voordeel van de twijfel.

Aan de andere kant maak ik me er zelf natuurlijk ook makkelijk vanaf door alleen maar kritiek te uiten op de kerk. Wat zet ik daar zelf tegenover? Ik ben net zo leugenachtig, vervelend, irritant, egoïstisch of misschien nog wel erger dan al die Christenen. Het verschil is denk ik dat de schijnheiligheid me zo irriteert. Het, man een man een woord een woord, principe gaat hier denk ik op. Wees eerlijk en doe je niet mooier of anders voor dan je bent. Ook staan de meeste gelovigen niet open voor nieuwe inzichten en durven ze niet met een open vizier naar de wereld te kijken. Het gebrek aan zelfspot is denk ik ook een groot probleem.

Hoe nu verder, want in mijn ogen is een wereld zonder zingeving, hoop en spiritualiteit, ook maar weinig aantrekkelijk.

Misschien is de oorsprong van de kerk dan wel leugenachtig maar religie heeft natuurlijk ook een samenbindende factor, de kerk onderdrukt mensen geestelijk maar de kerk stuurt ook mensen aan om hun medemensen op allerlei manieren te helpen en bij te staan.

We moeten de baby dan ook niet met het badwater weggooien en de mooie en waardevolle kanten van spiritualiteit en religie onderkennen. Belangrijk is denk ik wel dat mensen zo onafhankelijk mogelijk blijven nadenken. Mensen zijn van oorsprong nu eenmaal psychologisch geneigd om de groep of de stam te volgen en te luisteren naar autoriteiten. Dit proces heeft zich miljoenen of wellicht duizenden jaren in de mens ingesleten. Het had nu eenmaal zo z’n voordelen om in een vijandige omgeving de rijen te sluiten en te luisteren naar een leider. Die psychologie zien we terug in de Bijbel waarin de verhalen van een stammen cultuur zijn verzameld. Tegenwoordig ligt dat toch anders. We hebben veel meer informatie tot onze beschikking en we zijn als mensen meer onafhankelijk van onze families, dorp, stad en land geworden. Deze individualisering heeft natuurlijk ook veel negatieve kanten gehad maar het grote voordeel is wel geweest dat mensen in vrijheid, onafhankelijk leerden na te denken over het leven.

We moeten qua religie niet blijven hangen in het verleden maar de religie aanpassen aan nieuwe inzichten. Natuurlijk zitten er in religie ook aspecten die tijd en plaats overstijgen. Aspecten die de kern van onze spiritualiteit vormen. Als het goed en waardevol is, blijven die zelf overeind tussen de krachten van de verandering.

Religie betekent verbinden en dat is dan denk ik ook de enige rol die religie moet spelen in een samenleving. Een spirituele bron die mensen verbind, troost en inspiratie biedt. Die troost en inspiratie kan wat mij betreft van over de hele wereld, uit iedere traditie en religie wegkomen.

Dat kunnen de prachtige woorden van Jezus zijn, een diepzinnig citaat van een filosoof, een mooi gedicht van Toon Hermans, poëzie van Pablo Neruda, een mooie zin uit een roman, een vreemde die je helpt, een gedeelde glimlach of traan of een buurvrouw die haar bejaarde buurman bezoekt en verzorgd.

Al deze zaken gaan over de menselijke ervaring die we met elkaar delen. Het licht in de duisternis. Een licht waar iedereen, als hij of zij zich daar voor open stelt op aan kan sluiten. Alsof je een stekker in een stopcontact stopt en je aangesloten bent op het elektriciteitsnetwerk. Zo is er denk ik ook een spiritueel netwerk dat ons allen verbind. Die verbondenheid is denk ik wat veel mensen met God bedoelen.
JFK

De moord op Kennedy is nog steeds door raadselen omgeven maar met een beetje gezond verstand kom je een heel eind om dit raadsel te ontrafelen.

Na de Tweede Wereld Oorlog, die als resultaat had dat de V.S. het machtigste land ter wereld werd, ontstond er in de V.S. een buitenlandsbeleid dat vooral gericht was op de belangen van Amerikaanse multi nationals. De Dulles brothers, Allen en John Foster, die via een advocaten kantoor de belangen van multi nationals wereldwijd dienden, zetten deze praktijken voort toen ze respectievelijk baas van de CIA en minister van buitenlandse zaken werden. Mensen die de belangen van hun vriendjes in de weg stonden werden uit de weg geruimd of verwijdert van hun positie. Denk daarbij aan Mossadeq in Iran, Lumuba in de Congo, Guzman in Guatamala, Diem in Vietnam en het was natuurlijk ook de bedoeling dat Castro werd vermoord. Castro had immers alle grote Amerikaanse bedrijven uit Cuba gegooid.

Kennedy begon dit buitenland beleid en de multi nationals steeds meer tegen te werken. Hij stuurde aan op vredes onderhandelingen met Rusland, wilde nucleaire afspraken maken en het testen van atoombommen beperken, zocht meer toenadering tot Castro, hij dwong de staal gigant US steel haar prijzen te verlagen, zette stappen om troepen uit Vietnam weg te halen en gaf zijn broer Bobby toestemming de georganiseerde misdaad aan te pakken.

Kennedy had van zijn voorganger Eisenhouwer de waarschuwing meegekregen dat hij het steeds groter wordende militair industrieel complex in bedwang moest zien te houden omdat ze een gevaar vormden voor de belangen van de V.S.

De CIA was inmiddels uitgegroeid tot een Cosa Nostra voor de elite en de Dulles broers waren de tussenpersonen tussen deze schaduwregering en de officiële regering.

Na het Bay of Pigs incident, de mislukte invasie op Cuba, ontsloeg Kennedy CIA directeur Allen Dulles.

Op 22 november 1963 kwam Kennedy op bezoek in Dallas waar de broer van CIA onder directeur Charles Cabell, Earle Cabell burgemeester was. In de voorgaande weken waren er al diverse bedreigingen aan het adres van Kennedy geweest maar toch ging hij in een open wagen, via een op het laatste moment veranderde route, de stad in.

Kennedy werd vermoord. Autopsie rapporten verdwenen, 16 getuigen kwamen in de eerste drie jaar na de moord op onnatuurlijke wijze om. Waarschijnlijk vermoord door de geest van Lee Harvey Oswald, die zelf een dag na de moord op Kennedy vermoord werd door maffia vriendje Jack Ruby.

Ex-marinier Oswald die al connecties met de CIA had tijdens zijn dienstijd, was weer liefdevol opgevangen in de V.S., na een klein uitstapje naar de Sovjet Unie, in een land waar men, met het Mccarthyisme net achter de rug, op het hoogte punt van de koude oorlog niets van communisten moest weten. Ruby werd via CIA kennis, George de Mohrenschildt aan een baantje in het Texas School Book Depository geholpen. Of Oswals daadwerkelijk iets met de moord te maken had valt nog te bezien en er waren hoogst waarschijnlijk meerdere schutters, zoals een commissie van het Huis van Afgevaardigden ook concludeerde in 1978. Het werkelijke punt in deze hele discussie is: wie kan een moord laten plaatsvinden, getuigen laten verdwijnen en het onderzoek saboteren?

Ex-CIA directeur Allen Dulles was uiteraard een van de commisie leden van de Warren Commission die de moord op JFK moest onderzoeken.

Noem mij maar gek, een paranoïde complot gelovige of wat dan ook, maar mijn (on)gezonde verstand zegt me dat de CIA achter de moord op Kennedy zat en daarmee diverse multi nationals een grote dienst bewees.
De Tweede November

Op 2 november 2004 werd Theo van Gogh vermoord. Het is gebleken dat de AIVD, de Nederlandse veiligheidsdienst, de moordenaar van Theo al langer in de gaten hield. De informatie en afluisterbanden die de geheime dienst enkele dagen voor de moord binnen kreeg over Mohammed B. blijken nu zoek te zijn geraakt. Dat doet me sterk denken aan het foto rolletje van Sebrenica.

Thomas Ross heeft een boek geschreven over de moord op Van Gogh en LPF man Mat Herben speelt daarin een belangrijke rol.

Theo van Gogh was volgens Ross bezig met een onderzoek over de rol van Herben binnen de LPF. Het verhaal dat Fortuyn tegen was op de aanschaf van de JSF is algemeen bekend. Het is daarom ook vreemd dat defensie man en vrijmetselaar Herben ineens een grote sprong maakt naar de nummer 1 positie in de LPF en dat bijna de voltallige LPF fractie voor aanschaf van de JSF straaljager stemt.

Fortuyn vond de Nederlandse landmacht en luchtmacht overbodig en wilde zich, als hij daar de macht voor had, vooral concetreren op de inzetbaarheid van de Nederlandse marine binnen NAVO verband.

Om de leiderschaps problemen binnen de LPF op de lossen werden twee mensen van defensie binnen gehaald om de zaak weer bij elkaar te brengen. Een nogal vreemde wending dus van een partij die vanuit het gedachtengoed van hun voormalige leider niets met defensie en luchtmacht op had.

Volgens Theo van Gogh had Mat Herben 200.000 dollar aangenomen van Lockheed en daarom had Herben Van Gogh vlak voor zijn dood voor de rechter gedaagd.

Over de rol van de AIVD met betrekking tot de moord op van Van Gogh zijn veel vragen te stellen. Waren enkele belanghebbenden misschien bang voor Van Gogh omdat hij maar bleef spitten in de zaak Fortuyn en waren de JSF en bezuinigingen op defensie en luchtmacht, misschien de ware redenen voor de moord op Fortuyn?

Link naar tros nieuwshow over boek Thomas Ross90 % Urkers onderverzekerd voor begrafenis

Woensdagavond, 6 november 2013, was er een ingelaste vergadering van de begrafenis vereniging D.E.L.

Vanwege mijn grote mond in het onderstaande stukje, voelde ik me verplicht om ook eens zo’n vergadering bij te wonen. Tijdens de vergadering werd een power point presentatie gehouden met informatie over pakket verhogingen. Daarbij werden ook cijfers getoond over de wijze waarop de meeste Urkers nu verzekerd zijn.

25% van de D.E.L leden heeft een basis verzekering die 2500 euro uitkeert.

65% heeft een basis plus aanvullende verzekering die 6000 euro uitkeert.

10% heeft een basis plus aanvullend en nog een extra aanvullende verzekering die het hele begrafenis bedrag moet voldoen.

Volgens D.E.L. kost een gemiddelde begrafenis 12000 euro. Dat betekent dus dat 90% van de leden zwaar onder verzekerd is.

Volgens D.E.L. medewerkers maakt de D.E.L. geen winst en is winst maken absoluut geen doel van de vereniging.

Een grote kostenpost bij een begrafenis zijn de grafkosten van 3000 euro. In principe goedkoop als je bedenkt dat het grafkosten voor onbepaalde tijd zijn maar in tegenstelling tot de meeste andere begraafplaats is er niet de goedkopere mogelijkheid om het graf na verloop van tijd te laten ruimen. Enkele jaren terug is bij de gemeente al eens aangekaart om meerdere mogelijkheden aan te bieden. Bijv. na 10,20 of 30 jaar ruimen maar daar was geen draagvlak voor binnen de gemeenteraad. Waarschijnlijk ligt dit qua religieuze overtuigingen nogal gevoelig.

Op kosten van de D.E.L. kon niet echt bespaard worden omdat ze, aldus de medewerkers, marktconform zijn en er meer voor dat geld wordt gedaan dan op het eerste zicht lijkt.

Concluderend moet ik stellen dat ik natuurlijk niet van alle in en outs van het begrafenis wezen op de hoogte ben en dat ik daarom misschien wel af en toe te hard oordeel maar ik ben toch nog steeds van mening dat het mogelijk moet zijn om te bezuinigen op bepaalde kosten, dat de gemeente zeer zeker ook goedkoper kan werken en dat die grafsteen vergunning van 228 euro van de zotten is.

Het belangrijkst punt lijkt me echter dat de leden van D.E.L. gewoon zonder extra kosten begraven kunnen worden vanuit de verzekering die ze hebben want dat is toch het doel van een begrafenis vereniging lijkt mij.

Dat houdt in dat er een flinke premie verhoging moet komen. Dat is misschien voor sommige mensen even schrikken maar van een flinke naheffing zullen de meeste mensen nog veel meer schrikken.

Zijn Urkers lijkenpikkers?

Zoals u ongetwijfeld weet staat de term lijkenpikker voor iemand die profiteert van de dood of het ongeluk van een ander. Dat zal voor de meeste mensen een grove belediging zijn maar toch moet ik constateren dat wij als Urkers lijkenpikkers zijn.

We zijn op Urk namelijk bijna allemaal lid van de D.E.L. en we zijn als Urkers verantwoordelijk voor het beleid van onze gemeente en zijn daarom als Urkers ook verantwoordelijk voor het feit dat nabestaanden momenteel het vel over de oren wordt gehaald.

Zo is het bon ton geworden om rekeningen flink op te schroeven voor doodgewone verrichtingen tijdens een begrafenis. Een doodnormaal bloemstukje gaat als rouwboeket in eens drie keer over de kop. Even een uurtje koffie drinken in een zaaltje van een vereniging waar je je hele leven lid van bent geweest kost dan zomaar 450 euro. Een rouwauto kost 300 euro en twee volg auto’s 270 euro, gebruik van koeling 250 euro. Voor de begeleiding van D.E.L. wordt dik 1000 euro gerekend en dan is er natuurlijk ook nog het onvermijdelijk bewijs van overlijden wat 12 euro moet kosten. Dan ben je dus samen met een kist, assistentie voor inkisten en nog wat andere kleine kosten zo’n 3700 euro verder. Daar trek je de basisverzekering van D.E.L. vanaf en dan moet je dus nog dik 1200 euro betalen.

Afijn, gewoon een doodnormale begrafenis dus maar we zijn er nog niet. Dan is er nog de gemeente Urk die nog een appeltje met u te schillen heeft. Na een levenlang belasting betalen bent u ook als overledene niet veilig voor deze instantie. Ten eerste zijn daar de grafkosten van 3000 euro en daarbovenop de kosten voor het graven, dichtgooien, lift installatie, gebruik microfoon en geluidsboxen voor de aanbiedingsprijs van 880 euro. Dan heb je natuurlijk nog geen grafsteen, die gemiddeld zo’n 2500 euro kost en de vergunning van de gemeente Urk voor het plaatsen van die grafsteen kost u ook nog eens 212 euro.

Al met al kunt u met een basis verzekering van D.E.L. die zogenaamd in natura uitbetaald, nog zo’n 7500 euro bijdokken.

Kortom, begraven is big business geworden. Nu begrijp ik natuurlijk best dat begraven geld kost en dat er voor professioneel verrichte werkzaamheden en onkosten betaald moet worden. Het is wat anders als er dikke winst gemaakt wordt. Dat lijkt me niet de bedoeling te zijn geweest van de mensen die D.E.L. destijds hebben opgericht. Ook de Urker gemeente speelt hierin een kwalijke rol. Mensen die in de rouw verkeren zijn natuurlijk makkelijke slachtoffers. Je gaat op zo’n moment niet moeilijk doen over geld. Dat is niet gepast. Dat weten de begrafenis ondernemers en de gemeente Urk ook deksels goed. Het voelt op zo’n moment niet goed om te besparen op de begrafenis van je geliefde. Als je echter later weer enigszins bij je positieven komt en er valt een rekening van 7500 euro op de mat die je nog even bij moet betalen dan moet je denk ik wel even wat weg slikken. Als alleenstaande heb je het dan misschien financieel al wat zwaarder en dan krijg je dat ook nog even te verhapstukken…gecondoleerd.

Van een Christelijke begrafenis vereniging en Christelijke gemeente zou je misschien iets anders mogen verwachten. Van de keren dat ik de Bijbel opensloeg meen ik me te herinneren dat Jezus niet zoveel op had met woekeraars en de geldgierigheid zag hij als de wortel van al het kwaad.

Ook in het Oude Testament had men het niet op woekeraars. Deuteronomium 23:19 “Gij zult aan uw broeder niet woekeren, met woeker van geld, met woeker van spijze, met woeker van enig ding, waarmede men woekert”

Ik vraag me dan ook af wat het voor zin heeft om nog lid te zijn van D.E.L. als het er op neer komt dat je nog 75% moet bij betalen voor een standaard begrafenis? Blijkbaar moet de gemeente Urk over der rug van overleden mensen nog wat gaten in de begroting dichten. Dat lijkt me geen goede gang van zaken. Welke kant gaan we op? Is het misschien nog een kwestie van tijd voordat de gemeente Urk ruimte op de begraafplaats gaat verhuren voor reclameborden of vergunningen gaat verlenen voor een ijs of haring kar op de begraafplaats?

Ongetwijfeld is D.E.L. landelijk gezien concurrerend en zijn er gemeenten waar begraven nog duurder is maar daarbij kan je de vraag stellen of je jezelf wil spiegelen aan een slecht voorbeeld.

De grafrechten zijn natuurlijk ook een probleem. Om de kosten binnen de perken te houden moet er gewoon de mogelijkheid zijn om te kiezen uit meerdere pakketten. Je kan bijv. denken aan pakketten die per tien jaar oplopen. Nu is er nog een grafrecht voor onbepaalde tijd wat natuurlijk flink in de papieren loopt.

Mijn ervaring is dat er op Urk na het overlijden van een dierbare een warme deken van naastenliefde over je heen valt. Jammer dat nabestaanden daarnaast nog een bittere pil moeten slikken.

Het lijkt me niet meer dan logisch dat we er als Urkers voor zorgen dat mensen op een betaalbare manier begraven kunnen worden en het lijkt me dan ook goed dat de D.E.L. en de gemeente Urk eens goed in spiegel gaan kijken om vervolgens recht te doen aan overledenen en hun nabestaanden.
Het groene geloof

Er zijn de laatste jaren wereldwijd vele honderden miljarden uitgegeven aan plannen die moeten leiden tot co2 reductie. Honderden miljarden investeren in milieu maatregelen om in het jaar 2100 een temperatuur verlaging van een halve graad te bewerkstelligen. Let wel die halve graad is een pure gok, het kan ook 1 graad zijn of niets. Bjorn lomborg, een criticus van de groene beweging, stelt zelfs dat we in de EU de komende 100 jaar, 20 triljoen euro gaan uitgeven aan het klimaat met als resultaat een temperatuurverlaging van 0,05 graden celcius.

De Australische regering heeft de laatste 10 jaar 160 miljard dollar uitgegeven aan co2 reductie. Resultaat: een niet meetbare verlaging van 0,00005 graden Celsius.

Van die c02 doelstellingen weten we in de polder in omstreken inmiddels ook alles. Binnenkort zullen de minaretten van het co2 geloof verreizen langs de polder dijken. Voor een vergelijking tussen de opwarmings gelovigen en  bijv. de katholieke kerk hoef je niet ver te zoeken. Bij beide geloven moeten we boete doen voor onze zonden om niet in de hel te komen. Over opwarming gesproken.

We moeten, volgens dit geloof, als mensheid offers brengen om de aarde te redden van onszelf. Of zoals ze dat in de Bijbel noemen “onze oude natuur doden.” Het lijkt waarachtig net of Al Gore en zijn vriendjes van het IPCC klimaat panel, eerst de Bijbel en het Christelijk geloof goed hebben bestudeerd voordat ze hun groene evangelie wereldkundig maakten.

We kunnen ons zelf “goed”voelen door ons afval te scheiden, zuinig met energie te zijn, geen vlees te eten en ons aller moeder aarde lief te hebben. Misschien dat het nieuwe groene geloof een invulling heeft gegeven aan het lege plekje dat de kerk achterliet. Mensen zijn blijkbaar na de ontkerkelijking massaal op zoek naar zingeving.

Zijn de milieu maatregelen wellicht ook niet een oorzaak van de huidige economische crisis? Hoeveel invloed hebben al die belastingen wel niet op bedrijven en het vervoer van goederen. Het zal sommige bedrijven ook wel weer wat opleveren maar per saldo gaat onze economie er alleen maar op achteruit.

Bedrijven mogen net als bij de Roomse aflaat, u weet wel die van “als het muntje in het kistje klinkt, je zieltje in de hemel springt”, hun zonden afkopen door de co2 emissie handel. Als je maar genoeg betaald kan je net zoveel co2 uitstoten als je maar wil. De kosten worden wel weer doorberekend aan de argeloze burger.

 

Ook in de polder heeft dit geloof, dat een mengeling is van misplaatste schuldgevoelens, hysterie en pure geldzucht, dus aardig wortel in de polderklei geschoten. Die windmolens moesten en zouden er komen ondanks alle protesten en meer dan redelijke tegenargumenten.

Nu protesteert de gemeente NOP zelf tegen het winnen van schaliegas. Qua Co2 reductie zouden ze in de polder toch hartstikke blij moeten zijn met schaliegas en het levert onze nationale schatkist ook nog flink wat op. Daar knelt het waarschijnlijk ook een beetje, want er valt deze keer, in tegenstelling tot de windmolens, niet zoveel te halen voor de polder.

Het kan verkeren met de groene polder gemeente. Ze waren immers, vreemd genoeg, ook al tegen op windmolens die op de gemeentescheiding van de NOP met Steenwijkerland zouden komen.

Ik begrijp trouwens best waarom veel polderbewoners zo tegen zijn op schaliegas winning. Ook ik heb de film “Gaslands” gezien, maar toch komt de gedachte bij me naar boven dat het politieke polder beleid een zeer hoog “zoals de wind waait, waait m’n vestje” gehalte heeft…schijnheilig dus.
Nazi’s wilden vrije hand in Rusland in ruil voor West Europa

Over de beruchte vlucht van Rudolf Hess naar Engeland in mei 1941 is al heel wat geschreven en gespeculeerd. De Historicus Peter Padfield zegt nu zeker te weten dat Hess met een vredes voorstel naar Engeland kwam. Duitsland zou hebben aangegeven dat ze een aanval zouden plegen op Rusland en daarbij wilden ze de garantie dat Engeland hun op het west front met rust zou laten. In ruil daarvoor zou Duitsland zich terug trekken uit de landen die ze in West Europa waren binnen gevallen.

Zoals bekend werd Hess opgesloten en werd er nooit iets naar buiten gebracht over het hoe en waarom van de vlucht van de nummer twee van het Nazi rijk naar Engeland.

Hess overleed onder verdachte omstandigheden in 1987 in de Spandau gevangenis, die onder Engels bewind stond, in Berlijn. Hess zou zichzelf hebben verhangen. Bij een tweede autopsie op het lichaam van Hess, bleek het strottenhoofd te zijn verwijderd en zoek geraakt. Na de tweede autopsie kwamen de betrokkenen tot de conclusie dat Hess waarschijnlijk was “geholpen” bij zijn zelfmoord.

Waarom werd het vredes aanbod van Hess genegeerd en waarom werd hem het zwijgen opgelegd?

Puur tactisch en geo politiek bekeken gokte de Engelse elite er waarschijnlijk op dat Duitsland en Rusland zich zouden dood vechten op elkaar, wat in zekere zin ook gebeurde en ondertussen kon Engeland er dan voor zorgen dat de V.S. bij de oorlog betrokken zou raken.  

Na de aanval van Japan op Pearl Harbor in december 1941 verklaarde Duitsland de oorlog aan de V.S. en lag de weg open voor Roosevelt om deze weinig populaire oorlog te slijten aan zijn volk.

Duitsland was in juni 1941 begonnen met operatie Barbarossa, die in eerste instantie zeer succesvol verliep maar al snel uitliep op de meest bloedige strijd uit de wereld geschiedenis en de uiteindelijke ondergang van Duitsland.


De V.S. en Engeland lieten Duitsland en Rusland elkaar lekker afmaken en begonnen pas in juni 1943 met een invasie op Sicilië.

Engeland zag in Duitsland natuurlijk een grote concurrent als imperialistische wereldmacht en dacht misschien een grote concurrent op het wereld toneel uit te schakelen.

Misschien hoopten de Engelsen en vooral Churchill, die bekend stond om zijn Bolsjewisten haat, dat Duitsland Rusland zou verpulveren, omdat ze in het Bolsjewisme toch een groter gevaar zagen dan het Nazisme. Recent kwam nog aan het licht dat Churchill in 1918 massaal chemische wapens wilde inzetten tegen de Bolsjewisten om daarmee de Witten te helpen in de strijd om de macht in Rusland.

 Toen het in 1943 mis ging met de Duitse inval in Rusland, besloten de geallieerden wellicht te redden wat er te redden viel, voordat heel Europa in Sovjet handen zou vallen en lanceerden de invasie op bezet West Europa.

Zoals al in eerdere artikelen werd aangehaald is het ook niet ondenkbaar dat doormiddel van een zogenaamd heidens Germaans Nazi regime, de Christelijke wereld een kruistocht ondernam tegen het atheïstische Bolsjewisme. Operatie Barbarossa was vernoemd naar de Keizer Barbarossa van het heilige Romeinse rijk, die in de 12e eeuw kruistochten leidde.

Verder was het misschien voor de betrokkenen uit de Engelse elite zeer onwelgevallig als uitkwam dat ze op de hoogte waren van de genocide op de Joden. Misschien bracht Hess hun op de hoogte van de moordzuchtige plannen van Hitler en de oppositie die er was in Nazi kringen tegen de plannen van Hitler om Rusland binnen te vallen. Als uit zou komen dat Engeland niet mee wilde werken met een Nazi oppositie en daarmee de dood van wellicht miljoenen mensen had kunnen voorkomen, zou dat natuurlijk dodelijk zijn voor de Engelsen.

Dat de Engelsen en Amerikanen niet al te veel ophadden met de als Bolsjewistisch bekend staande Joden mag duidelijk zijn. Wellicht vonden ze het opruimen van die revolutionaire vijfde colonne in Europa wel gewenst en zou de genocide als aanjager werken voor de verwezenlijking van een Joodse staat in Palestina. Een Joodse staat die de Angelsaksische belangen in het Midden Oosten zou gaan dienen.

De officiële verklaring is dat Hitler zich gigantische verkeek op Rusland. Hitler wilde de handen vrij hebben voor Engeland en wilde niet aan twee fronten vechten. Hij dacht even snel Rusland te verslaan om dan zijn handen vrij te hebben voor Engeland maar door een combinatie van tactische blunders en het weer werd Duitland uiteindelijk teruggedreven.

Hoe dan ook, de affaire Hess geeft eens te meer aan dat er vele vieze spelletjes zijn gespeeld met de levens van miljoenen mensen als onderpand. Daarbij waren Duitsland en Rusland natuurlijk de hoofdschuldigen, temeer vanwege hun genadeloze houding tegenover de inwoners van de zogenaamde “bloedlanden”, Polen, Oekraïne, Litouwen en Wit Rusland, waar ze samen ongeveer 14 miljoen mensen hebben vermoord. Dat neemt niet weg dat ook de V.S. en Engeland een kwalijke rol hebben gespeeld, door hun tactische keuzes ter behoud of uitbreiding van hun macht, de financiering van zowel Duitsland als Rusland en het profiteren van de oorlog door Amerikaanse en Engelse Multi nationals.

 Link naar artikel over Chruchill en chemische wapens


Link naar artikel over Rudolf Hess
Scheiding Kerk en Staat

Voor zover ik weet hebben wij in Nederland een scheiding tussen kerk en staat. In de praktijk valt daar nog wel het een en ander op aan te merken natuurlijk. In Nederland is het bijv. zo geregeld dat scholen met een religieuze achtergrond geld van de overheid krijgen. Principieel gezien zou een overheid alleen geld aan openbare scholen moeten geven maar affijn, een kniesoor die daar op let.

Bij het afscheid van Ben Visser moest ik weer denken aan die scheiding tussen kerk en staat. Volgens de nieuws berichten was er een psalm gezongen door de raad en bestuur. Daar komt nog bij dat er  bij iedere raadsvergadering wordt gebeden.

Als ik dat zo in ogenschouw neem dan vraag ik me af hoe een moslim raadslid of atheïstisch raadslid dit zou ervaren? Misschien denk je, laat maar zitten, het is nu eenmaal een meerderheid die dat waardeert maar feitelijk gezien is het in strijd met de zogenaamd onafhankelijke positie van de overheid.  Die overheid is immers dan overduidelijk Christelijk?

Een democratie dient de wil van de meerderheid van het volk maar misschien net zo belangrijk is dat minderheden binnen een democratie dezelfde rechten hebben als de meerderheid.

In moslim landen zie je dat als fundamentalisten aan de macht komen dat het dan gedaan is met de democratie. Recent zagen we dat nog met de moslim broederschap in Egypte.

Ik vraag me af hoe onze eigen mannen broeders uit de SGP kringen zouden omgaan met, landelijk gezien, een absolute meerderheid. Gelukkig zijn ze over het algemeen een stuk beschaafder dan hun moslim tegenhangers maar ik denk dat er van de democratie ook weinig zou overblijven onder SGP bewind.

Het gekke is natuurlijk dat al die zogenaamd moderne Christenen in de Urker raad ook allemaal gewoon meedoen met deze, in mijn ogen, onjuiste bestuurlijke praktijken.

De vraag rijst dan ook bij mij: houdt de Urker gemeenteraad de scheiding tussen kerk en staat wel in ere en hoe gaan ze in de toekomst om met VVD’ers of andersdenkenden in het algemeen?
Was de NKVD de oorsprong van de Jodenhaat in Oost Europa?

Ik was al vroeg geïnteresseerd in geschiedenis. Mijn vader had hele verzamelwerken over de tweede wereld oorlog en op school was geschiedenis mijn favoriete vak.  Het onvermijdelijk ijkpunt van onze huidige westerse geschiedenis, de Holocaust, kwam daarbij natuurlijk ook aan bod. De vele gruwelijke verhalen over de gaskamers, verbrandingsovens, Sonder commando’s en de Einsatz groepen die achter de linies dood en verderf zaaiden in Oost Europa, maakten grote indruk op me.

De vraag waarom vooral de Joden zo werden gehaat door veel Duitsers, Polen en Oekrainers, werd echter niet of nauwelijks beantwoord.

De moord op de Joden kwam volgens de officiële westerse geschiedschrijving voort uit een soort verderfelijke en onredelijke anti Semitische aard van de boven genoemde bevolkingsgroepen.

Verder was er geen enkele redelijke verklaring te vinden. Nu is het natuurlijk ook nogal onzinnig om een redelijke verklaring te vinden voor het vermoorden van miljoenen mensen maar persoonlijk vind ik het nog stompzinniger als miljoenen mensen blijkbaar om niets worden vermoord. Die haat en die gevoelens moeten ergens weg komen. Natuurlijk worden veel mensen gevoed door propaganda, jaloezie en haat maar vooroordelen en verzinsels groeien vaak op een bodem van waarheid.

Ik ben van mening dat de moord op miljoenen Joden voortkomt uit de gevolgen van de Bolsjewistische revolutie. De moord op de joden door Nazi Duitsland was in feite een ketting reactie op de vele gruwelen van communisme.

Voor de Russische revolutie van 1917 waren Joden al vaak het slachtoffer van pogroms maar dat waren vaak kleinschalige moordpartijen die waarschijnlijk deels voortkwamen uit minderwaardigheids gevoelens van de lokale bevolking en onvrede over hun sociale situatie.

Joden waren vaak beter opgeleleid en hadden daardoor ook vaker hogere posities. De moorden hadden dus waarschijnlijk vaker een sociaal revolutionair karakter dan een racistische achtergrond.

Het staat onomstotelijk vast de Joden een enorme rol hebben gespeeld in de Russische revolutie. Een zeer hoog percentage van de top van de Bolsjewisten was van Joodse afkomst en binnen de Russische geheime politie en dienst waren veel verantwoordelijken ook Joden.

Nog voor Hitler goed en wel aan de macht kwam in Duitsland waren er al miljoenen mensen de dood in gejaagd door de Bolsjewisten. Vele miljoenen mensen kwam om tijdens de geplande hongersnood in Oekraïne en vele honderdduizenden waren al omgekomen door executies door de geheime politie NKVD en verbanning naar de Goelag. Een van Stalins ergste massa moordenaars was Genrikh Yagoda, directeur van de NKVD en van Joodse afkomst, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van miljoenen mensen.

Midden jaren dertig werden zo’n 80 duizend Sovjet burgers van Poolse afkomst vermoord door de NKVD. Polen werden als een bedreiging voor de Sovjet staat gezien, helemaal nadat de Bolsjewisten in 1920 een oorlog van de Polen verloren. Honderdduizenden werden vanwege hun etnische achtergrond naar de Goelag verbannen. Binnen het Sovjet systeem waren onafhankelijkheid, godsdienst, familie en zelfredzaamheid ongewenste begrippen geworden en werd het systeem een god waaraan zelfs de naaste familie werd opgeofferd. Collectivisatie was het toverwoord geworden.

De Sovjet Unie was de ultieme nachtmerrie geworden voor ieder zelfstandig denkend en vrijheidslievend mens.

Bij de inval in Polen in 1939 door de Russen kwamen daar nog vele tienduizenden slachtoffers bij. 
De intelligentsia en de legerleiding werd massaal uitgemoord. Een bekend voorbeeld is de moord op 22 duizend Poolse officieren bij o.a. Katyn.Met al die miljoenen Poolse en Oekraïense slachtoffers van de Bolsjewisten in het achterhoofd verbaast het mij dan ook niets dat er een enorme haat tegenover de Sovjet Unie leefde in die landen. Mensen hadden genoeg aan hun eigen sores en waren dus zeer onverschillig tegenover het uiteindelijke lot van de Joden in de Tweede Wereld Oorlog. Ze waren in veel gevallen zelfs bereidt om mee te doen met de slachtpartijen op de Joden. Slachtpartijen die dus niet uit het niets kwamen maar een lange voorgeschiedenis hadden en waarschijnlijk ook te maken hadden met de oververtegenwoordiging van Joden in de top van de Bolsjewisten.

Hitler speelde in de aanloop naar de Tweede wereld Oorlog in op de gedachten en gevoelens over het communisme en de Joodse Bolsjewisten onder de Duitse bevolking. Ook in Duitsland had men de horror verhalen over de Oekraïense hongersnood gehoord en de Christelijke Duitsers waren zich ook bewust van het feit dat voor kerk en geloof geen plaats was in de Sovjet Unie.

Ook de grote invloed van Joden op het bankwezen en de pers werd als een groot gevaar voor Duitsland gezien en veel Duitsers zagen de Joodse bankiers als aanjagers van de inmenging van de V.S. in de Eerste Wereld Oorlog. De investeringen van deze bankiers in Engeland en Frankrijk werden min of meer beschermd door het Amerikaanse leger en de geallieerde overwinning op Duitsland.

In die tijd ontstond een gruwelijke mix van nationalisme, Darwinisme, pseudo wetenschap, anti Semitische en angst voor het communisme. Duitsland had te lang in het moord zuchtige gezicht gestaard van de Sovjet Unie dat al lang voor de Nazi’s bezig was met genocide, uithongering en dwangarbeid. Nazi Duitsland werd meer en meer een kopie van de Sovjet Unie.

De bloedschuld, die Joden door de eeuwen heen in Europa kregen nagedragen, doordat ze gezien werden als moordenaars van Jezus Christus werd wellicht vervangen door een bloedschuld als dragers van de communistische erfenis.

De uiteindelijke grootschalige genocide op de Joden door Nazi Duitland was denk ik meer een samenloop van omstandigheden en een opeenstapeling van het noodlot.

Het valt te verdedigen dat als Hitler alles voor de wind was gegaan dat de Joden dan misschien massaal verbannen waren naar bijv. Madagaskar of een regio in het oosten van de Sovjet Unie. Niet goed te praten natuurlijk maar nog altijd beter dan genocide.

Aan de andere kant waren er natuurlijk de plannen voor lebensraum, waarbij de Oekraïene de voedselbron voor Duitland zou worden en daarbij stonden al die miljoenen(krijgs)gevangenen en ongewensten alleen maar in de weg van de voedsel voorziening voor Duitland.

Na een aanvankelijk snelle opmars in het oosten tijdens operatie Barbarossa stranden de Duitse troepen voor Stalingrad en werden ze op het thuisfront dag en nacht gebombardeerd door de Engelsen en Amerikanen. De laatste drie jaar van de oorlog werd alles op alles gezet door de Duitsers en dat betekende de ondergang van de Joden.

Door de mix van propaganda, verhalen uit de Sovjet unie en eigen leed, was er geen greintje sympathie meer over voor de Joden en werden ze vermoord of kwamen ze om door dwangarbeid, honger en ziekte.

De Holocaust is door de jaren heen een politiek wapen geworden en de genocide op de Oekraieners, Polen en andere Sovjet volken is ondergesneeuwd geraakt in de Westerse geschiedschrijving.

Misschien deels doordat het een ver van ons bed horror show was en we direct geconfronteerd waren met Nazi Duitsland maar misschien ook meer vanwege het feit dat vooral de Amerikaanse pers, die enorm veel invloed heeft op het media landschap, grotendeels gedomineerd werd door Joden die natuurlijk hun eigen leed met grote uitroep tekens op de voorgrond plaatsten. Ook goed te begrijpen natuurlijk. Je eigen leed is altijd erger als dat van een ander en als je er dan ook nog politiek een slaatje uit kan slaan, waarom zou je dat dan niet doen?

Een andere verklaring is natuurlijk dat de Sovjet Unie afgesloten was voor de buiten wereld. De communistische heilstaat wilde een sprookjes beeld naar buiten brengen van de Sovjet Unie en daar pasten natuurlijk geen verhalen in over genocide, deportaties, dwangarbeid en hongersnood.

Wellicht was het fascisme een verbond tussen het kapitalisme en het vaticaan om het communisme een halt toe te roepen. Moest er een monster gecreëerd worden om een nog erger monster te stoppen?

Sinds de Tweede Wereld Oorlog word je om begrijpelijke redenen aan de schandpaal genageld als je het opneemt voor fascisten of fascistische lectuur of symbolen gebruikt. Daarnaast was het heel normaal dat je communist was en communistische symbolen gebruikte. Recent stond er nog een groot beeld in van Lenin in Assen en de bekende filosoof Slavoj Zizek heeft het bijna in ieder interview over het feit dat hij eigenlijk een Stalinist is. Of dat humoristisch bedoeld is of niet. Een filosoof die zich achter Hitler schaart komt daar niet mee weg.

Onbegrijpelijk dat er zo laks over het communisme wordt gedaan, met de vele miljoenen slachtoffers van het communisme in het achterhoofd. Blijkbaar is de dood van miljoenen Polen, Oekrainers en Russen minder erg dan de dood van Nederlanders, Joden, Engelsen en Fransen.

Het communisme is een verschrikkelijk systeem dat aan totaal zo’n 95 miljoen mensen het leven heeft gekost.

We zien tegenwoordig nog dagelijks documentaires voorbij komen op National Geographic en Discovery Channel over de verschrikkingen van de Nazi’s. Ik kan me niet herinneren ooit een documentaire over de NKVD of KGB te hebben gezien op deze kanalen. Ook zijn er inmiddels honderden films gemaakt over het lot van de Joden en maar een paar over  de Sovjet verschrikkingen.

Er is blijkbaar een voorkeur voor het ene kwaad boven het andere. Met objectieve journalistiek heeft dit niets te maken en blijkbaar worden we dus in het westen een bepaalde ideologische richting opgestuurd, waarbij de verschrikkingen van het communisme en de Joodse rol daarin naar de achtergrond wordt geschoven…


 


Generaal Smedley Butler over oorlog

Smedley Butler is een van Amerika’s meest gedecoreerde militairen. Hij diende 35 jaar bij de mariniers en vocht in vele oorlogen. Zijn conclusie na 35 jaar dienst:

– Uittreksel toespraak Major General Smedley Butler, USMC in 1933

Oorlog is een geweldssyndicaat, een afpersingsmechanisme. Het kan het beste worden omschreven als iets wat door de meerderheid van de bevolking niet als zodanig wordt herkend. Alleen een kleine groep insiders weet van de hoed en de rand. Het syndicaat werkt ten behoeve van een kleine elite, maar op kosten van de massa.
Ik ben voorstander van een adequate verdediging van onze kustlijn en landsgrenzen, verder niets. Als een ander land ons land wil binnenvallen, dan zullen we vechten. Het probleem met Amerika is, dat als de dollar hier maar 6% rendement opbrengt, de elite rusteloos begint te worden en van alles in het werk begint te stellen om de dollar in het buitenland 100% rendement op te laten leveren. Vervolgens gaat de vlag achter de dollar aan. En tenslotte volgen de soldaten de vlag en vechten in naam van het volk.
Ik zal nimmer meer ten strijde trekken om wat waardeloze investeringen van bankiers te beschermen, te redden en veilig te stellen. Er zijn maar twee zaken waar ik voor wil vechten. In de eerste plaats de verdediging van huis en gezin en in de tweede plaats het verdedigen van de “Bill of Rights”, de eerste tien amendementen van de Amerikaanse Grondwet. Iedere oorlog die om een andere reden wordt gevoerd is simpelweg afpersing, dat wil dus zeggen: mensen in georganiseerd verband geld en goederen afpersen, in ruil voor “bescherming”.
Militairen kunnen niet blind zijn voor wat deze praktijken precies inhouden en hoe dat is georganiseerd. Je hebt degenen die de vijand aanwijzen, degenen die de vijand vernietigen, degenen die de oorlog plannen en daar boven gesteld een kleine kliek van Super-Nationalistisch/Kapitalistische beslissers.
U mag het gek vinden, dat ik er als beroepsmilitair een dergelijk standpunt op na houdt. Maar eerlijkheid en de waarheid geeft voor mij de doorslag. Ik heb 33 jaar en 4 maanden van mijn leven gegeven in actieve dienst in het Corps Mariniers (USMC). Ik heb in allerlei rangen gediend, van Tweede Luitenant tot Generaal-Majoor. Gedurende die periode ben ik voornamelijk bezig geweest als hooggeklasseerde uitsmijter voor Big Business, voor Wall Street en voor bankiers. Kort gezegd: ik was een professioneel afperser, een gangster in dienst van het kapitalisme.
Destijds had ik alleen nog maar een vermoeden waar ik eigenlijk mee bezig was, vandaag de dag weet ik zeker. Want zoals alle militairen in actieve dienst, was het geenszins de bedoeling zelf na te denken. Terwijl ik orders opvolgde verkeerde ik in een soort schijndode toestand, typisch voor alle militairen in actieve dienst.
Ik heb geholpen om in Tampico, Mexico, Amerikaanse olie-belangen veilig te stellen. Ik heb in Haiti en Cuba de mannen van de National City Bank geholpen hun opbrengsten te incasseren. Ik heb geholpen met het terroriseren van een half dozijn Centraal-Amerikaanse republieken ten faveure van Wall Street. Ik heb geholpen Nicaragua te zuiveren voor de Internationale bankiers van Brouwn Brothers van 1909-1912. Ik heb licht gebracht in de Dominicaanse Republiek ten behoeve van Amerikaanse suikerbelangen in 1916. In China heb ik Standard Oil geholpen zodat men ongehinderd hun gang kon gaan.
Gedurende die jaren heb ik een macht aan ervaring opgedaan en ik denk dat ik Al Capone nog wel wat zou kunnen leren. Want hij opereerde slechts in drie wijken, ik op drie continenten……

(overgenomen van Zaplog)
Reinhard Heydrich

Tijdens mijn vakantie las ik het boek Hhhh van Laurent Binet. Een zeer interessant boek over Reinhard Heydrich en de aanslag op zijn leven in Praag door twee Tsjechische parachutisten.

Heydrich was een van de meest efficiënte hoofdmannen van Hitler. Hij stond aan de basis van de Einsatzgruppen die in het Oosten dood en verderf zaaiden, hij was een van de architecten van de concentratie kampen en het beleid waarbij de Nazi’s de Joden zelf, via ondermeer de Joodse raden, lieten meewerken aan hun eigen ondergang. Verder zette hij de voorloper van de huidige NSA op, de SD. Onder zijn bewind werd dit een dienst die informatie over alles en iedereen verzamelde. Afluisteren was toen ook al een veel voorkomende praktijk. Heydrich was ook de man die de false flag gebeurtenissen op touw zette die leiden tot de inval in Polen. Door de lijsten van Heydrich’s SD konden vele honderdduizenden Polen die een gevaar voor de Nazi’s zouden kunnen vormen, worden opgepakt en gefusilleerd.

Ook staat Heydrich bekend als de man die een meesterzet plaatste tegenover Stalin. Hij zorgde er namelijk voor dat Stalin te horen kreeg via zijn geheime dienst, de NKVD, dat Generaal Tukhachevsky, een oude vijand van Stalin maar wel de leider van het Rode leger, een staatgreep wilde plegen. Tukhachevsky belande voor het vuurpeloton en het Rode leger was onthoofd. Het lijkt er sterk op dat deze gebeurtenissen een grote invloed hebben gehad op eerste jaren van de oorlog tegen de Russen, die toen onder de voet werden gelopen door het Duitse leger.

Kortom, Heydrich was een sleutelfiguur binnen het Derde Rijk.

Op 27 mei 1942 werd een aanslag op Heydrich gepleegd, die niet helemaal goed uit de verf kwam, door Gabcik en Kubis, twee parachutisten die vanuit Engeland, door de Tsjechische overheid in ballingschap naar Tsjechië waren gestuurd om de gehate Heydrich te vermoorden. De Stengun van Gabcik blokkeerde, maar Heydrich werd wel geraakt door granaatscherven van een granaat die Kubis naar de open limousine gooide. Heydrich overleed aan zijn verwondingen op 6 juni 1942.

Kubis en Gabcik sloegen op de vlucht waarbij ze achtervolgd werden door de chauffeur van Heydrich. De chauffeur werd doodgeschoten en Kubis en Gabcik werden via de Tsjechische ondergrondse verstopt in een kerk in Praag.

De SS sloot de stad hermetisch af en er werd alles aan gedaan om de mannen te vinden. Diverse mensen werden daarvoor gemarteld en ze werden uiteindelijk verraden.

In de kerk ontstond een vuurgevecht en Kubis en Gabcik waren genoodzaakt om naar de kelder van kerk te vluchten die door de SS onder water werd gezet. Uiteindelijk moesten de mannen de strijd staken, een strijd waarbij ze nog 14 SS’ers doden en uiteindelijk zelfmoord pleegden.

De reactie van de SS was afschuwelijk. Twee Tsjechische dorpen werden met de grond gelijk gemaakt, de mannelijke inwoners werden geëxecuteerd en de kinderen en vrouwen werden op transport gesteld naar concentratie kampen.Tijdens het lezen van dit boek kwam toch de gedachte bij me op dat er wellicht een verband bestaat tussen de vlucht van Rudolf Hess naar Engeland in 1941 en de dood van Heydrich in 1942.

Heydrich was namelijk, net als Hess, een stuk gematigder dan sommige andere Nazi’s, met betrekking tot de ambities van het Derde Rijk. Heydrich was net als veel hooggeplaatste Duitse generaals van mening dat het Derde Rijk met de oorlogsverklaring aan Rusland en de V.S. veel te ver was gegaan en hij vond dat het tijd werd voor vredes onderhandelingen.

Veel geschiedkundigen denken dat de opmerkelijke vliegreis van Rudolf Hess ook een poging was om onderhandelingen tot stand te brengen.

Naar het schijnt wilden Churchill en zijn mensen niets van onderhandelingen weten en ging zij alleen voor de totale overwinning op Duitsland. Tot op de dag van vandaag is de vlucht van Hess nog steeds een onopgehelderde en zeer geheimzinnige episode uit WO2.

Is het wellicht mogelijk dat Churchill, de enige man (Heydrich) wou uit laten schakelen die een serieuze opvolger van Hitler zou kunnen zijn? Een opvolger die bereidt was tot onderhandelen over vrede. Een vrede waarbij Duitland het voor het zeggen zou krijgen op het vaste land in Europa en Engeland baas over de zee zou blijven.

Churchil wilde misschien koste wat kost voorkomen dat er een groot en sterk Duitsland in Europa zou komen die wereldmacht Engeland zou kunnen bedreigen.

Ook komt daarnaast steeds weer de gedachte bij me naar boven dat het Nazisme misschien een schepping van het Vaticaan en de Europese koningshuizen was. Stond de Bolsjewistische revolutie immers niet aan de poorten van Europa te rammelen en was het communisme niet aan een gigantische opmars bezig in Europa? De koningshuizen zagen wellicht al een bijltjes dag voor ogen waarbij hun een zelfde lot als de Romanovs beschoren lag. Het atheïstische communisme was verder een natuurlijke vijand van het Vaticaan. Moest Europa daarom gezuiverd worden van het communisme en werden daarom de Joden, die in zeer grote getale tot hun nek in de Bolsjewistische revolutie zaten, zo keihard aangepakt?

In hoe verre zijn de V.S en Engeland, door hun eis voor een onvoorwaardelijke overgave van Duitsland, mede verantwoordelijk voor het voortduren van een oorlog die nog tientallen miljoenen levens heeft gekost na 1942? Anderzijds moeten we de geallieerden misschien op onze blote knieën danken dat ze hebben doorgezet, want hoe had Europa er uit gaan zien met een sterk Duitsland onder leiding van Nazi’s. Het blijft natuurlijk speculeren maar het is wel interessante kost.

Feit is dat de aanslag op Heydrich een van de meest interessante episodes uit de Tweede Wereld Oorlog is.

A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm

Met de huidige ontwikkelingen in het Midden Oosten in het achterhoofd is het misschien wel interessant om eens terug te grijpen naar een Israëlisch rapport uit 1996 genaamd “A Clean Break”

Dit rapport dat onder leiding van Richard Perle en Benjamin Netanyahu werd opgesteld stelde een nieuwe strategie voor die er voor moest zorgen dat de omgeving van Israel veiliger werd voor Israel.

In deze studiegroep zaten verder nog verschillende hooggeplaatste Amerikaanse/Israëlische Joden die later functies kregen in de regering van George W Bush en ook meewerkten aan het bekende “Project for a new American century” dat omstreeks dezelfde periode verscheen als “A clean Break”

Het is dan ook niet toevallig dat de doelen van beide denktanks elkaar overlappen.

Om die veiligheid te bewerkstelligen moest er ondermeer het volgende gebeuren.

1 Regimes die Israel vijandig gezind zijn, zoals Syrië, Irak en Iran, moeten om ver geworpen worden of ernstig verzwakt. Om dat te bereiken moeten binnenlandse oppositie groepen worden gesteund en kan een vorm van economische en politiek oorlogsvoering worden toegepast. Ook moet goed worden samengewerkt met landen als Jordanië en Turkije die met deze landen ook een problematische verhouding hebben.

2 Het Palestijnse probleem moet een nieuwe aanpak komen. In plaats van wraak te nemen na aanslagen door Palestijnen moet nu preventief gereageerd worden.

Vijanden keihard aanpakken en vrienden belonen.

3 Er moet een nieuwe relatie met de V.S. worden opgebouwd die is gefundeerd op gezamenlijke belangen en vijanden. Verder moet Israel meer onafhankelijk van de V.S. worden en zelfstandige keuzes maken in haar beleid.

De belangen van de V.S. met betrekking tot het Petro-Dollar systeem, de olie voorraden en een geo politieke machtsbasis, konden perfect gecombineerd worden met de hoofdpunten uit het “Clean Break” rapport.

Nu 17 jaar na het verschijnen van het rapport kan gesteld worden dat vele doelen uit dit Neo Conservatief manifest zijn bereikt maar welke belangen er nu werkelijk gediend zijn blijft natuurlijk zeer de vraag.

De vijanden van Israel zijn in ieder geval intern sterk verdeeld, verkeren in burger oorlogen en zijn economisch sterk verzwakt. In die zin lachen de leden van de toenmalige studie groep waarschijnlijk in hun vuistjes.
Martje en Bertje

Ik zeg maar gewoon Martje en Bertje omdat ze qua journalistieke kwalitieiten op een kinderlijk niveau zitten tegenover David Walsh.

Walsh is een journalist die in 2004 een boek uitbracht onder de titel LA confidential over het doping gebruik en de cover up daarvan door Lance Armstrong en zijn team.

Nu zette Bertje Wagendorp zichzelf al enorm voor lul door bij Mart Smeets aan tafel te stellen dat Walsh voor schut was gegaan en een proces had verloren dat door Armstrong tegen hem en zijn krant was aangespannen. Daar bleek al niets van te kloppen en ik vraag me dan toch af of Bertje ze wel allemaal op een rijtje heeft? Was het niet Armstrong zelf en tientallen getuigen die verklaard hebben dat Walsh 100% gelijk had?

Martje heeft zichzelf jarenlang als de schandknaap van Armstrong laat gebruiken en wilde in deze uitzending toch nog even aantonen dat hij wel degelijk diepgravend onderzoek had gedaan. Het bewijs? Hij had het Armstrong zelf gevraagd…koek koek…

Ik begin toch te vermoeden dat je in Nederland zo ongeveer zwakbegaafd moet zijn om aangenomen te worden als journalist bij de gevestigde media.

Trouwens Bertje gelooft ook niet in een samenzwering van de Bilderbergers…t’is maar dat u het weet
De Brugtarter
(Dikke van Dale:  een brugtarter is een brugwachter die van tarten houdt)

Op Urk hebben we nu al enige tijd te maken met het irritante fenomeen dat alle Urkers brugwachters (iemand die voor een brug wacht) zijn geworden omdat ze geterroriseerd worden door enkele brugtarters. Heel Urk vraagt zich af waarom deze personen het toch in hun zotte hoofd halen om net voor etenstijd en net na etenstijd de brug open te zetten voor een of ander plezier jacht of een paar nozems van Rijkswaterstaat die na een dagje koffie drinken op het water weer terug varen.

Je zou toch denken dat, helemaal nu er allerlei asfalterings projecten aan de gang zijn en een van die brugtarters nota bene zelf mede schuldig was aan het veroorzaken van problemen bij de Urker sluis, er toch wel enig begrip zou zijn voor de irritaties bij de automobilisten en het tarten van die automobilisten achterwege zou blijven.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat gaf al te kennen van de ratten besnuffeld te zijn toen hij antwoord gaf op de vraag waarom de brug nu juist op die tijden open moest: “Het verkeer over water is net zo belangrijk als het verkeer over de weg.”

Met andere woorden: we moeten niet zeuren over het feit dat er dagelijks in Nederland honderdduizenden mensen voor een brug staan te wachten omdat enkele plezier jachtjes, kruisers of zeilschepen moeten passeren.

Van de vrachtschepen, die echt belangrijk voor onze economie zijn, hebben we meestal geen last omdat die wel onder bijv. de ketelbrug door kunnen varen en al moeten we voor vrachtschepen wachten dan is daar natuurlijk veel meer begrip voor dan voor de plezier vaart.

Wat is de economische schade wel niet aan het vrachtverkeer over de weg in Nederland wegens oponthoudt door bruggen? Nederland is een water land en dat moeten we koesteren maar laten we wel even nuchter blijven nadenken met z’n allen.

Afijn, op Urk hebben we dus een brugwachter die blijkbaar het ‘befehl ist befehl’ principe hanteert en weigert rekening te houden met duizenden plaatsgenoten. Daarom wilde ik wel eens een pittig gesprek met deze man voeren en toog ik met mijn besneden advocaat, want je weet maar nooit met die brugwachters, naar de Urker sluis.

Achteraf valt alles op z’n plek. Wat bleek namelijk, er is sprake van oud zeer. De opa van deze man had ooit eens een conflict gehad met enkele Urker vissers over palingfuiken op het IJsselmeer, zijn zoon wordt jaarlijks twee keer verslagen door een pupillen team van SVU, zijn zwager heeft een bloedhekel aan Urker koor muziek, zijn vrouw houdt niet van tong en schol, zijn dochter wordt ieder jaar tweede achter een dansteam van Keep Fit en zelf schijnt hij ooit eens gepest te zijn op een school in Emmeloord door een paar Urker galbakken. Toen er via via de kans kwam om op de Urker sluis te gaan dienen, hoefde de beste man dan ook niet lang na te denken. Eindelijk wraak…

Ik hoop daarom dat u in het vervolg wat meer begrip kan opbrengen voor deze brugwachter als u weer eens met het water in uw mond, uzelf staat op te vreten voor een Urker brug.


Iedereen kan mee luisteren/kijken op uw mobiele telefoonRop Gonggrijp in 2007 over internet en privacy


Das Leben Der Anderen - U bent een terroristKlokkenluider NSA schandaal

Dit is Edward Snowden, de klokkenluider die de informatie naar buiten bracht over de afluister en spionage praktijken gericht tegen burgers (ook Nederlandse burgers) door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. 

De Lagarde lijst

Kostas Vaxevanis is een Griekse journalist die de Lagarde lijst in Griekenland naar buiten bracht en daarom opgepakt werd door de Griekse overheid.  Op deze lijst stonden vele namen van mensen die geld hadden weggesluisd uit o.a. Griekenland naar Zwitserse bankrekeningen. Belastingontduiking dus.

De Lagarde lijst werd de Griekse overheid toevertrouwd maar verdween daarna twee jaar. Toen de lijst opnieuw opdook bleken familie leden van politici en politici zelf van de lijst verdwenen te zijn. Vaxevanis openbaarde de complete lijst en daar bleken dus tientallen politici op te staan die de Griekse belasting betaler op het hart drukten toch vooral veel meer belasting te gaan betalen en wetgeving aannamen die de belastingdruk bij de gemiddelde Griek enorm verhoogde.

Veel toppers uit de Griekse media en zakenwereld staan ook op de lijst en doen er dan ook alles aan om Vaxevanis monddood en zwart te maken.
Twee billen van dezelfde bips

Voor mensen die het nog niet wisten, het maakt niet uit wie de president van de V.S. is. Of het nu om Obama, Bush of Clinton gaat, ze voeren allemaal, in grote lijnen, hetzelfde beleid uit. Op wat kleine zaken kan er verschil zijn maar een president moet gewoon een aantal financiële belangen dienen van de olie jongens, het militair industrieel complex, enkele Multi nationals en de banken.

Er waren nogal wat mensen die in Obama een soort verlosser zagen na de acht jaar van George W Bush. Ik herinner me mensen in mijn omgeving die enorm blij met hem waren. Eindelijk een leuke vlotte kerel met moderne ideeën in het witte huis, nu zou de wereld veranderen.

Enkel jaren verder zijn die mensen ook weer een illusie armer.

Obama begon al verkeerd door mensen aan te stellen in zijn regering die de financiële crisis hadden veroorzaakt. Mensen van grote banken werden op belangrijke posities geplaatst wat te vergelijken is met een president die een maffia baas minister van justitie maakt.

Vervolgens kreeg Obama een nobel prijs voor de vrede terwijl hij volop in oorlog was en daarnaast ook toestemming gaf tot een verhoging van het aantal drone aanvallen waarbij honderden onschuldige burgers zijn omgekomen. Ook werd de gevangenis in Guantanom Bay niet gesloten.

De laatste maanden kwam Obama in het nauw toen bleek dat de belastingdienst opdracht had gekregen om tegenstanders van de Obama regering extra hard aan te pakken en nu is daar het afluister schandaal bijgekomen. In 2007, te zien in het flimpje hierboven, was hij nog fel tegen op dit soort praktijken en was hij een groot voorvechter van de grondwet. Nu in 2013 is daar weinig van overgebleven.

Het blijkt namelijk dat ons hele internet verkeer al jaren wordt bespioneerd door de Amerikanen en dat er vele duizenden illegale telefoon taps zijn geweest.

Nederland staat trouwens aan kop, wereldwijd gezien, wat telefoon taps betreft en ministers Opstelten en Teeven willen wat die internet spionage betreft heel graag de V.S. achterna gaan. Ze hebben al plannen ingediend om dat ook in Nederland te gaan uitvoeren.
Een brother is een term die Afro-Amerikanen voor elkaar gebruiken en in die zin kunnen we dus nu echt stellen: Big Brother Is Watching You...

Bilderberg 2013

Er lijkt een kentering plaats te vinden met betrekking tot het fenomeen Bilderberg conferenties.

Over deze conferenties werd decennia lang niet gesproken door de gevestigde media, de locatie werd vaak geheim gehouden, de deelnemerslijst was geheim en de gespreksonderwerpen waren geheim.

De laatste jaren kwam er steeds meer naar buiten over de Bilderberg Conferentie dankzij de komst van het internet en alternatieve media. Deelnemers lijsten en locaties werden op het internet gezet maar nog steeds waren de onderwerpen geheim.

Onze oud koningin Beatrix was in navolging van haar vader, Prins Berhard die een belangrijke rol speelde bij de oprichting van de Bilderberg conferentie, een vaste bezoekster en is ook nu weer aanwezig. Net als premier Rutte en president van de Nederlandse bank Knot.

Waarom heb ik en veel andere mensen nu zo’n moeite met de Bilderberg conferentie. Het probleem is denk ik dat bepaalde hooggeplaatste politici en mensen uit het bedrijfsleven over onze levens beslissen zonder dat wij daar inspraak over hebben, zonder dat we weten wat de agenda is en zonder dat we weten namens wie deze Nederlandse vertegenwoordigers nu eigenlijk spreken.

Tijdens zo’n Bilderberg conferentie komen de meest invloedrijke mensen, uit voornamelijk westerse landen, bijeen om bepaalde zaken te bespreken.

Er leek jaren een of andere stilzwijgende afspraak te zijn tussen de mensen van de Bilderberg conferentie en de gevestigde media, om te zwijgen over dit fenomeen. Jarenlang werd de conferentie compleet negeert door de NOS, de Volkskrant, de NRC, Trouw etc.

De laatste jaren lijkt daar een klein beetje verandering in te komen. Vooral dankzij het internet is het blijkbaar niet meer mogelijk om er het zwijgen toe te doen en voelen ze zich verplicht om toch nog een beetje aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Gearriveerd en gelieft Volkskrant journalist Bert Wagendorp wijde er onlangs zelfs een column aan. Dappere Bert heeft het fenomeen jaren genegeerd en ook nu hoeft hij er eigenlijk nooit aandacht meer aan te besteden want het is immers een clubje zonder enige macht. De Chinezen, Russen en Brazilianen hebben de wereld immers al over genomen. Tja, het evenwicht der machten is enigszins aan het verschuiven maar om nu te zeggen dat de V.S. en Europa niets meer te vertellen hebben in deze wereld is natuurlijk lachwekkend. Bert doet er een beetje lacherig over door te stellen dat Knot de wereld wel even zal regeren om daarbij alle vertegenwoordigers van de V.S., Engeland, Duitsland, Multi Naitonals en Banken te negeren.

Als het om het belachelijk maken van aluhoedjes gaat dan tellen normale denkpatronen en argumenten niet meer. Bert zit met zijn volkskrantje blijkbaar vuistdiep in het systeem en heeft er alle belang bij dat er niets veranderd…tenminste dat lijkt me een goede verklaring voor zo’n oer domme houding van een columnist die een ondemocratische en geheimzinnige club invloedrijke mensen niet serieus wenst te nemen.

De PVV heeft inmiddels Kamervragen ingediend over het feit dat premier Rutte naar de Bilderberg conferentie is gegaan. Al eerder werden door Nederlandse Kamerleden vragen gesteld over de Bilderberg conferentie, zonder dat er een antwoord op die vragen kwam.
Europa en de Islam

Verdeel en heers en orde uit chaos zijn zo van die termen waar ik aan moet denken als ik de strubbelingen in het Midden Oosten en de migranten problemen in Europa waarneem.

Uit een recente peiling van Maurice de Hond zou blijken dat het overgrote deel van Nederland de buik meer dan vol heeft van de Islam en haar volgelingen.

Ik ga er als mens vanuit dat ieder mens gelijkwaardig is maar dat de verschillen tussen mensen voortkomen uit cultuur en achtergrond verschillen. Een mens wordt beïnvloed door zijn of haar omgeving en bijna ieder mens heeft van nature een grote loyaliteit ten opzichte van de eigen stam, familie en achtergrond.  Mensen die uit zijn op macht maken misbruik van deze gevoelens en spelen verschillende groeperingen tegen elkaar uit of behoren zelf tot een bepaalde groepering en  hitsen hun soortgenoten op.

Religie is wat dat betreft een perfecte kapstok om je machtsbasis aan op te hangen. Islamitische, Joodse en Christelijke leiders willen meer macht en spelen dat uit over de rug van hun volgelingen.

Het draait niet om waarheid, spiritualiteit of liefde bij dit soort geestelijke leiders. De godsdienst is voor hen gewoon een manier om macht te verkrijgen.

Daarnaast speelt een ander probleem een grote rol in de problemen met migranten groepen in Noord Europa, namelijk de veelal links georiënteerde politiek correcte media.

In Zweden, Engeland, Duitsland, Noorwegen en Nederland heb je staatomroepen die voornamelijk bevolkt worden door links georiënteerde journalisten. Deze journalisten staan in een socialistische traditie die oude communistische waarden aanhangen.  Uit die waarden is het door velen zo verfoeide politiek correcte denken ontstaan.

Dit politiek correcte denken heeft er voor gezorgd dat we tegenwoordig met een zogenaamde Multi culturele samenleving en de naweeën van een niet bewezen theorie over de connectie tussen uitstoot van co2 en opwarming van de aarde zitten opgescheept. Die opwarmings theorie kost ons jaarlijks miljarden aan milieu heffingen en het geloof in de Multi culturele samenleving en het jarenlang negeren van de schaduwzijden van de invloed van migranten op onze samenleving, door de gevestigde media en politieke partijen, zal vele Noord Europese landen nog decennia lang dwars zitten.

Is de Islam echt de vijand van onze westerse samenleving of worden we door onze leiders een bepaalde hoek ingedrukt zodat we ons wellicht weer gaan scharen achter nieuwe kruistochten?

Is de Islam het nieuwe communisme? Een nieuwe vijand die gekoesterd wordt door het militair industrieel complex, de olie boys en hun financiers. De Islam vertoont immers grote overeenkomsten met het communisme. Allebei staan ze een internationale ideologie voor die oproept tot gelijkheid en broederschap

De immigranten kwamen hier werken vanwege behoefte aan goedkope arbeid door onze elite. Zonder kapitalisme geen socialisme. Die elite liet hen hier vervolgens blijven, veelal op kosten van de belasting betaler en stelde geen enkele limiet of eis aan hun verblijf. Als we de socialisten moeten geloven zou er een soort perfecte samenleving ontstaan die grote gelijkenis zou vertonen met het Woodstock festival. Mensen van allerlei verschillende kleuren zouden elkaar liefdevol in de armen vallen terwijl ze zich uiterst geïnteresseerd zouden laven aan elkaars culturen. Dat de socialisten het destijds nogal moeilijk hadden met de Bijbel en het Christelijk geloof kan ik goed begrijpen maar helaas gooiden ze met de baby het badwater weg. “De mens is geneigd tot alle kwaad”, staat er in de Bijbel. Helemaal als je ook nog de omstandigheden creëert waarin dat kwaad kan gedijen.

Helaas kwamen we er achter dat de Islam cultuur en onze westerse cultuur niet zo goed samengaan.

Islam en onze zogenaamde vrijheid, vloeken nogal met elkaar.

Dat wilden onze socialisten decennia lang niet zien. Er waren zelfs feministen die het opnamen voor het recht van een vrouw om een boerka te dragen. Daar hadden ze immers zelf voor gekozen en wie waren wij nu helemaal om daar wat van te zeggen.

Vrouwen emancipatie, leuk en aardig maar je moest natuurlijk niet gaan discrimineren. Racisme was het. Je kan het toch niet maken om een burger in je samenleving te gaan wijzen op vrouwen rechten, homo rechten, vrijheid van meninguiting, vrijheid van geloof en al helemaal niet eisen dat die burger, als een tegenprestatie een constructieve bijdrage aan die samenleving levert.

In landen als Nederland en Zweden krijgen immigranten alle kansen, uitkeringen en subsidies om iets van hun leven te maken maar velen verrekken het gewoon en hebben een arrogante houding naar de in hun ogen ongelovige heidenen die via de belastingen meebetalen aan hun uitkeringen en subsidies. Er is iets goed mis in de cultuur van die mensen. Ze eisen respect maar zijn zelf totaal respectloos tegenover de cultuur waarin ze zijn opgenomen. Dat duidt er mijns inziens op dat dergelijke mensen thuis aangeleerd krijgen dat de westerlingen een soort honden zijn en hun vrouwen hoeren waar je zonder gewetensnood misbruik van mag maken.

Hoe nu verder? Ik ben bang dat het met een Europese Unie die streeft naar een verenigde staten van Europa, heel moeilijk wordt om het tij te keren. Ik vrees dat het alleen maar erger zal worden met de komst van grote groepen Roemenen, Bulgaren en andere Oost Europeanen naast de vele problemen met de Islam en de grote economische problemen zal dat de komende jaren nog veel vuurwerk opleveren.

Verder is er naast de integratie van migranten nog een veel groter probleem in onze samenleving, namelijk de corruptie onder onze autochtone elite. Onder deze elite is witte boorden criminaliteit normaal geworden. Er wordt voor honderden miljoenen gefraudeerd en gegraaid zonder dat daar een gevangenis straf tegenover staat. Men komt er vaak met een kleine boete van af. Daar tegenover wordt Jan modaal in dit land keihard aangepakt en leeggezogen bij de kleinste overtreding. Het probleem is dat onze overheid zelf deel uitmaakt van die elite en daarom ook een oogje dicht knijpt. Dat begint te vreten aan mensen en zorgt er voor dat de solidariteit in Nederland flink aan het afnemen is.

Wat we nodig hebben is een overheid die zich bewust is van de gevaren van het kapitalisme en daarom duidelijke regels stelt voor bedrijven en de rechten van arbeiders goed bewaakt.

Daarnaast moet de burger er op gewezen worden dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft en niet van de overheid kan eisen dat je met een gezond lichaam van de wieg tot het graf aan de borst van moedertje staat kan blijven hangen. De staat moet de burger duidelijk maken dat iedereen bepaalde rechten en plichten heeft en dat we in een samenleving leven waar vrijheid van meningsuiting en persvrijheid de belangrijkste waarden zijn. De overheid moet zich focussen op onderwijs, gezondheidszorg, openbaar vervoer, gas, water, elektriciteit en veiligheid. Dergelijke zaken moet je ook helemaal niet aan de markt over laten.

Huurwoningen en koopwoningen moeten goed door elkaar heen gemixt worden om getto vorming te voorkomen. Alleen asielzoekers toelaten die moeten vrezen voor hun leven of mensen die aan bepaalde democratisch vastgelegde criteria voldoen. Deze mensen zo snel mogelijk duidelijkheid geven, zonder recht op hoger beroep, over hun verblijfstatus en per direct een werkvergunning geven.

Om dat te bewerkstelligen zullen we ons natuurlijk moeten terug trekken uit het EU project en de Euro.

Laat u niet in de loeren leggen door de Eurofielen. Nederland blijft echt wel bestaan en het handelen met andere landen gaat ook wel door zonder de EU.

Stel dat het waar is dat we er economisch wat minder van worden. Dan nog zeg ik: doen. Ik denk dat de autonomiteit van Nederland belangrijker is dan wat zogenaamde groei.

De richting die we nu inslaan met z’n allen leidt alleen maar tot meer centralisatie, bureaucratie, een teloorgang van solidariteit en nog minder betrokkenheid en zeggenschap voor de burger.Vragen over Bilderberg

Een lid van het Europees Parlement voor de UKIP partij uit het Verenigd Koninkrijk heeft vragen gesteld over de Bilderberg Conferentie die begin Juni wordt gehouden in Engeland.

Gerard Batten vroeg waarom de media al decennia lang bijna geen aandacht besteed aan dit evenement en wie betaald eigenlijk de rekening van de politie begeleiding en bewaking?

In de Tweede Kamer zijn, o.a. door Harry van Bommel, ook al herhaaldelijk vragen over de Bilderberg conferentie gesteld. Deze vragen werden keer op keer niet beantwoord door de verantwoordelijke ministers…